Rize'de Çocuk Hakları Gününde "Haksız Mıyız?" Adlı Tiyatro Oyunu Sahnelendi

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü Rize'de de çeşitli etkinliklerle hatırlandı.

Rize'de Çocuk Hakları Gününde "Haksız Mıyız?" Adlı Tiyatro Oyunu Sahnelendi
28 Kasım 2015 - 15:06 - Güncelleme: 29 Kasım 2015 - 22:49

Dünya Çocuk Hakları Günü'nde düzenlenen etkinliklerde, çocuk haklarına dikkat çekiliyor, çocukların daha güzel bir dünyada yaşaması için yapılması gerekenler masaya yatırılıyor.

Çocuk Hakları Günü münasebetiyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Hakları Komitesince hazırlanan "Haksız Mıyız?" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

haksiz-miyiz-cocuklar-tiyatro-oyunu-(2).jpg

Davetlilere, farklılıkları özümseyip bir arada yaşamanın mümkün olduğu mesajını veren oyun, çocuklar ve diğer seyirciler tarafından beğeniyle izlendi.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Vali Ersin Yazıcı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş, öğrenci ve öğretmenler ile vatandaşlar katıldı.

haksiz-miyiz-cocuklar-tiyatro-oyunu-(1).jpg

KAMU SPOTLARIYLA TANITILDI

Okullardan öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen tiyatro oyunu öncesi izleyici çocuklara broşürler dağıtıldı ve bilgilendirici konuşmalar yapıldı. "Haksız Mıyız?" adlı oyunda farklı meslek gruplarında çalışan çocuklar ele alınarak; çocuk hakları konusunda bilgiler verilmiş, hakların ihmal edilmesi durumunda başvurulabilecek merciler hem tiyatro oyunuyla hem de sahne aralarında gösterilen Rize Çocuk Hakları Komitesi Tiyatro Ekibi oyuncularının hazırladığı kamu spotlarıyla tanıtıldı.

haksiz-miyiz-cocuklar-tiyatro-oyunu-(3)-001.jpg

ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ

Program sonunda, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla düzenlenen  "Ben Çocuğum, Haklarımla Varım" konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

FEDAKÂRLIKTAN KAÇINMIYORUZ

Öğrencilerin ortaya koydukları oyunda çok güzel bir performans sergilendiğini belirten Vali Ersin Yazıcı, "Eğitimin ve öğretimin bir parçası da sosyal etkinliklerdir. Çocuklar milletin güvencesidir. Çocukların, sosyal, ekonomik ve kültürel her türlü imkândan faydalanması gereklidir. Çocuklarımızın yetişmesine, geleceğe hazırlanmasında özel bir önem veriyoruz. Bu oyundan çok örnek alınması gerektiğini düşünüyorum. Rize'de de çocuklarımızın geleceği için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadığımızı ifade etmek istiyorum. Bu etkinlikte görev alan, emek veren herkese teşekkür ediyorum "dedi.

haksiz-miyiz-cocuklar-tiyatro-oyunu-(4).jpghaksiz-miyiz-cocuklar-tiyatro-oyunu-(5).jpghaksiz-miyiz-cocuklar-tiyatro-oyunu-(6).jpg

haksiz-miyiz-cocuklar-tiyatro-oyunu-(7)-001.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum