Rize, Travel Turkey İzmir Fuarı'nda Boy Gösterecek

Rize bir kez daha Türkiye’nin en prestijli turizm fuarlarından biri olan Travel Turkey İzmir Fuarı’na katılıyor.

Rize, Travel Turkey İzmir Fuarı'nda Boy Gösterecek
08 Aralık 2016 - 12:19 - Güncelleme: 08 Aralık 2016 - 19:04

8 – 11 Aralık 2016 tarihleri arasında Gaziemir’deki Fuar İzmir Alanı’nda bu yıl 10.'su düzenlenecek fuara onlarca ülkeden, yüzlerce firma, on binlerce ziyaretçi katılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde bu yıl 10. Kez düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuarı’na dünyanın değişik ülkelerinden tur operatörleri, seyahat acenteleri, rent a car şirketleri, oteller, sağlık turizmi hizmeti veren hastanelerin yanı sıra belediye ve beldeler de katılırken, Rize’yi temsilen Rize Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü,  Rize Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, turizm dernekleri, bölgede faaliyet gösteren otel ve seyahat acentaları fuara katılacak

Tanıtımın yanı sıra erken rezervasyon anlaşmalarının da yapıldığı Travel Turkey İzmir Fuar ve Kongresi TÜRSAB Fuarcılık Hizmetleri Tic. A. Ş. ve İZFAŞ İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri A. Ş. ortaklığıyla düzenleniyor. 

Gelişen turizm potansiyeliyle, doğal ve kültürel farklılığıyla yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistler için de cazibe merkezi olma yolunda ilerleyen ve son yıllarda ilginin giderek arttığı Rize’nin bu yıl daha geniş bir katılımla temsil edileceği fuarda Rize kültürü, tarihi, doğası, folkloru, müziği, otantik mimarisi, özgün yemekleri ve misafirperverliğinin paylaşılacağı kapsamlı bir tanıtım faaliyeti yürütülecek.  

Doğa ve kültür turizminin birçok çeşidine imkan sağlayan, farklı alternatif turizm türlerinin yılın her mevsimi gerçekleştirilebildiği Rize’nin ulusal ve uluslararası turizmdeki payının artırılabilmesi için tanıtım faaliyetleri büyük önem arz ediyor. Bu kapsamda, Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı’nda ziyaretçilere tanıtım materyalleri dağıtılarak, yöresel ürünler ikram edilerek, halk oyunları gösterileri düzenlenerek, yerli ve yabancı tur operatörleri ve seyahat acentaları ile görüşmeler yapılarak Rize’nin en etkili biçimde tanıtımının yapılması sağlanacak.

Ülkemizin turizm zenginliklerini, farklı destinasyonlarını yerli ve yabancı turizm yatırımcılarına, acentalara, satın alıcılara ve tatil planı yapmakta olan son tüketicilere göstermeyi hedefleyen fuar, geçen sene 31 ülkeden 1008 katılımcı ve 33.688 ziyaretçiyi bir araya getirmişti.

A.N

YORUMLAR

  • 0 Yorum