Rize İŞKUR'dan BİN Kişiye İş İmkanı

Rize'de Toplum Yararına Projesi (TYP) kapsamında Bin kişi işe alınacak.

Rize İŞKUR'dan BİN Kişiye İş İmkanı
28 Haziran 2018 - 09:19

Çalışma ve İş Kurumu (İşkur) Rize İl Müdürlüğü tarafından, belediye ve kamu kurumları bünyesinde Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında bin kişinin çalıştırılmak üzere işe alınacağı bildirildi.

İşkur Rize İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada "Toplum Yararına Programlar" projesinde çeşitli kamu kurumlarına çevre düzenlemesi ve temizlik işlerinin yapılması acıyla düzenlenecek 6 ay süreli programa başvuruların başladığı ifade edilerek, başvuruların 30 Haziran 2018 tarihinde sona ereceği kaydedildi. Başvurular Çalışma ve İş Kurumu (İşkur) Rize İl Müdürlüğü ile kurumun internet sayfası www.iskur.gov.tr den yapılacak.

Bir kişinin tek bir kuruma başvuruda bulunabileceği iş ilanında işe girmeye hak kazanacak adaylar 09.07.2018 – 31.12.2018 tarihler arasında çalışacak.

İŞKUR açıklamasında, başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP'lere, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne göre aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca birinin katılabileceğini, seçim yöntemleri sonrası oluşan kişilerden birden fazla kişinin olması halinde başvuranlardan kuruma kayıt tarihi daha eski olana öncelik tanınacağı, kurum kayıt tarihlerinin aynı olması halinde ise başvuranlardan yaşı büyük olanın söz konusu TYP’ye katılacağı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca başvuruda bulunacakların kuruma kayıtlı işsiz olmaları, 18 yaşını tamamlamış olmaları, açık lise ve açık öğretim öğrencileri haricinde öğrenci olmayanların başvuruda bulunabileceği kaydedilerek iş akdi askıda olan mevsimlik işçilerin başvuru yapamayacakları ifade edildi.

Alımların tamamının liste usulü yapılacağı belirtildi

YORUMLAR

  • 0 Yorum