Rize-Erzurum Karayolu Ulaşıma Kapandı

Kar kalınlığının bir metreye ulaştığı Rize-Erzurum Karayolu Ovit Dağı geçişi ulaşıma kapandı

Rize-Erzurum Karayolu Ulaşıma Kapandı
01 Aralık 2015 - 17:00 - Güncelleme: 01 Aralık 2015 - 17:05

Rize'nin İkizdere ilçesinde, kar yağışının etkisini artırması nedeniyle Rize-Erzurum Karayolu Ovit Dağı geçişi ulaşıma kapatıldı.

Doğu Karadeniz'de hava sıcaklığının mevsim normallerinin altına düşmesinin ardından özellikle yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oluyor.

Dünden itibaren aralıklarla süren yağış sebebiyle, 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı mevkisinde kar kalınlığı bir metreyi aştı. Kar yağışının etkisini artırması nedeniyle karayolu trafiğe kapatıldı.

Rize-Erzurum Karayolu Ulaşıma Kapandı galerisi resim 1

Sivrikaya Köy Konağı işletmecisi Nusret Biber, yaptığı açıklamada, kar yağışının iki gündür aralıklarla devam ettiğini ve Ovit Geçidi'nin ulaşıma tamamen kapandığını söyledi.

Bundan haberdar olmayan bazı sürücüleri köylerinde misafir ettiklerini belirten Biber, "Ovit Dağı artık yaza kadar geçit vermez. Biz de sürücüler gibi bir an önce tünelin tamamlanmasını bekliyoruz. Tünel çok büyük kolaylıklar sağlayacak" dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı ise yüksek kesimlerde kar yağışının etkisini artırdığını, yaylalara ulaşımın durduğunu, kendilerinin de her türlü hazırlıklarını tamamladıklarını dile getirdi.

Rize-Erzurum Karayolu Ulaşıma Kapandı galerisi resim 2

Rize-Erzurum Karayolu Ulaşıma Kapandı galerisi resim 7

YORUMLAR

  • 0 Yorum