Rize Emniyeti Uyuşturucu ve Sigara Kaçakçılarına Büyük Darbe

Uyuşturucu ve sigara kaçakçıların korkulu rüyası olan Rize İl Emniyet Müdürlüğü, bir kez daha kaçakçıların korkulu rüyası oldu.

Rize Emniyeti Uyuşturucu ve Sigara Kaçakçılarına Büyük Darbe
01 Ağustos 2015 - 17:35 - Güncelleme: 01 Ağustos 2015 - 19:47

Rize İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince farklı zamanlarda yapılan 3 ayrı operasyonda 7 adet kırık halde ecstacy, 10 adet reçete ile satılan SUBOXONE hap ve daralı ağırlığı 3,91 gr gelen toz esrar, 195 adet tam, 2 adet yarım halde olmak üzere ecstasy, 3750 paket kaçak sigara ele geçirildi. Operasyonlar sonrasıda 2 kişi tutuklanarak Kalkandere L Tipi Cezaevine gönderilirken, 2 kişi ise serbest bırakıldı.

 

uyusturucu-1-002.jpg

 

Edinilen bilgilere göre, Rize İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince Rize merkez ve ilçelerinde “Uyuşturucu Madde Ticareti Yapan Şahıslara” yönelik olarak yürütülen çalışmalar neticesinde Reşadiye Mahallesi Rize şehir terminali civarında K.D (33) adlı şahıs durdurulmuş, yapılan kontrolde 61 adet tam şekilde 7 adet kırık halde ecstacy, 10 adet reçete ile satılan SUBOXONE hap ve daralı ağırlığı 3,91 gr gelen toz esrar ele geçirildi. Göaztına alınan K.D. sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Kalkandere L Tipi Cezaevine gönderildi.

 

uyusturucu-madde.jpg

 

KOM ekipleri ayrıca elde ettikleri ihbar doğrultusunda 53… plakalı bir aracı Alipaşa mevkii Rize istikametinde durdurdu ve araç içerisinde yapılan yaptığı aramada 195 adet tam, 2 adet yarım halde olmak üzere ecstasy ele geçirdi. Suç unsurları muhafaza altına alınırken araçta bulunanlardan M.K.  çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Kalkandere L Tipi Cezaevine gönderildi,  F.D ise mahkemece serbest bırakıldı.

 

Emniyet Müdürlüğüne bağlı KOM ekipleri diğer bir operasyonu ise alınan bir ihbar üzerine Gündoğdu’da gerçekleştirdi.

 

155 Polis imdat hattına gelen ihbar doğrultusunda Gündoğdu Caddesi üzerinde seyir halinde olan 61 DP 359 plakalı araç durdurulmuş, araçtan 3750 paket MM ve Prestige marka paket sigara yakalandı. Ağrı Patnos nüfusuna kayıtlı araç sürücüsü A.K (47) hakkında 5607 SKM suçundan şüpheli sıfatı ile işlem yapıldı ve ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

 

kacak-sigara-2-001.jpg

 

 

kacak-sigara-3-001.jpgkacak-sigara-1-001.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum