Rize'de Yumurtalı Saldırı..

Rize’de Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bazı il ve ilçelerde uygulanan sokağa çıkma yasaklarını karşı yaptıkları basın açıklaması sırasında bir grup tarafından yumurtalı saldırıya uğradı.

Rize'de Yumurtalı Saldırı..
29 Aralık 2015 - 17:02 - Güncelleme: 29 Aralık 2015 - 18:16

Rize Devlet Hastanesi Poliklinik girişi önünde toplanan KESK üyeleri ‘Savaşa karşı barışı savunacağız’pankartları açtı. Polisin güvenlik önlemi aldığı basın açıklamasında konuşan KESK temsilcisi Ümit Günaydın halkları geri dönülmez şekilde kaosa sürükleyen gelişmelere seyirci kalamayacaklarını belirterek “7 Haziran seçimleri sonrası yeni baskıcı ve otoriter bir sistem kurmak için savaş ve çatışmalardan medet uman siyasi iktidar içeride ve dışarıda savaş konseptini tırmandırarak yükseltmeye başladı. Türkiye’de barış düşmanları savaşa tapanlar birleşmiş durumdalar. Türkiye’de savaş karşıtları da birleşmediği savaşa, çatışmalara ve katliamlara, bir halkın kendi ülkesinde sığınmacı yapılmasına karşı çıkmadıkça barış olmayacaktır.” ifadelerini kullandı.    
Bu sırada ülkücü işareti yapan 10 kişilik grup bir anda elindeki yumurtaları basın açıklaması yapan KESK üyelerinin üzerine attı, ardından ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları atmaya başladı. Polisin müdahalesi ile uzaklaştırılan grup ‘Vatana ihanet etme. Yeşili sev, doğayı koru’ yazılı döviz açtı ‘Kahrolsun PKK’sloganları attı. KESK üyesi Doktor Süphan Tunç’un başına atılan yumurtalardan biri isabet etti. Bu sırada KES üyeleri protestocu gruba ‘Kimse ölmesin diye biz buradayız’ifadeleri ile karşılık verdi.  
Protestocular alandan ayrılırken KESK üyeleri de basın açıklamasını sonlandırdı. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum