Rize'de Yılın Doktoru Ödülü ve Akademik Kadroyu Aldı Doktor Eşiyle İstifa Edip Gitti

Rize’de yılın doktoru ödülünü alan ve eşiyle beraber akademisyen kadroya geçen Tıbbi Onkoloji Dr. Öğretim Üyesi Serkan Akın ile eşi Dr. Öğretim Üyesi Şafak Akın, istifa ederek Rize’deki görevlerinden ayrıldı.

Rize'de Yılın Doktoru Ödülü ve Akademik Kadroyu Aldı Doktor Eşiyle İstifa Edip Gitti
25 Mayıs 2018 - 10:07

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı Doğuş Çay Hacere Karakan Onkoloji Merkezinde görevli Dr. Öğretim Üyesi Serkan Akın, Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları branşında görevli doktor eşi Dr. Öğretim Üyesi Şafak Akın ile birlikte istifa etmeden kısa bir süre önce Sağlık Bakanlığı uzman doktor kadrosundan RTEÜ’nün akademik kadrosuna geçerek Dr. Öğretim Üyesi oldu.

BAKAN DEMİRCAN’DAN YILIN DOKTOR ÖDÜLÜNÜ, RTEÜ’DEN AKADEMİSYEN KADROYU ALDI İSTİFASINI VERDİ

Öğretim üyesi olmadan Sağlık Bakanlığı tarafından "14 Mart Tıp Bayramı" etkinlikleri kapsamında Rize'de yılın doktoru seçilen ve 14 Mart’ta Ankara’da düzenlenen törende Yılın Doktoru ödülünü Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan‘dan alan Tıbbi Onkoloji Dr. Öğretim Üyesi Serkan Akın, akademisyen kadroyu da aldıktan sonra eşiyle beraber istifasını RTEÜ Rektörlüğüne iletilmek üzere Tıp Fakültesi Dekanlığına sundu. Rektörlük tarafından istifası kabul edilmeyen Dr. Öğretim Üyesi Akın, müstafi sayılma yolunu denedi ve 10 günlük sürenin ardından istifa ederek Rize’deki görevini sonlandırdı.

serkan-akin-yilin-doktoru-odulunu-ahmet-demircandan-aldi-rteuden-istifa-etti-(1).jpeg

DOKTORDAN ŞOK ÇIKIŞ: MHRS’DEN GELEN HASTAYA BAKMAM

İSTİFADAN ÖNCE ÖZEL HASTANE İLE GÖRÜŞMÜŞLER

Akın ailesinin istifa etmeden yaklaşık 2 ay önce özel bir hastanede işe başlamak için özel hastane yetkilileriyle görüştükleri ve istifanın ardından özel bir hastanede göreve başlayacakları bilgisine ulaşılırken, Tıbbi Onkoloji Dr. Öğretim Üyesi Serkan Akın’ın Artvin ilinden hastane randevu sistemi olan Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ile gelen bir hastayı tedavi etmek istemediği ve hastanın doktor Akın’ı CİMER’e şikayet etmesi üzerine “MHRS’den gelen hastaya bakmam” diyerek istifasını verdiği öğrenildi.

ONKOLOJİDE SAĞLIK HİZMETİ AKSAMAYACAK

Öte yandan Akın’ın istifası üzerine Onkoloji Merkezindeki doktor sayısı 1’e düşerken, Sağlık Bakanlığı İstanbul’dan geçici görevle Rize’ye bir onkolog doktor gönderdi ve doktor sayısı yeniden 2’ye çıktı. Onkolojide görevli diğer doktor Doç. Dr. Bülent Çetin’in de tayin istemesi üzerine Haziran ayı içerisinde yapılacak atamalarda Rize’ye 1 onkolog doktorun gönderileceği ve sağlık hizmetinin 2 doktorla noksansız bir şekilde devam ettirilerek hastaların mağduriyetinin önüne geçileceği bilgisine ulaşıldı.

Tıbbi Onkolog Dr. Öğretim Üyesi Serkan Akın, Sağlık Bakanlığı 68. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü kurası sonucu 2016 Haziran ayında Rize’de uzman doktor olarak göreve başlamıştı.

serkan-akin-yilin-doktoru-odulunu-ahmet-demircandan-aldi-rteuden-istifa-etti-(2).jpeg

YORUMLAR

  • 0 Yorum