Rize'de Öğrencilere Karne Hediyesi Çam Fidanı

Rize'de çevre bilincini artırmak amacı ile Çay İlköğretim okulunda 650 öğrenciye karne ile birlikte çam fidanı dağıtıldı.

Rize'de Öğrencilere Karne Hediyesi Çam Fidanı
19 Ocak 2018 - 17:28

Çay İlköğretim okulunda görevli Servet Çalışır, Evrim Paliç ve Pınar Sırtkaya çocukların çevre bilincinin artırılması için okul idaresi ile görüşerek çocuklara çam fidanı dağıtılmasını istedi. Rize Orman İşletme Müdürlüğü ile yapılan görüşmlerde öğrencilere dağıtılması için 650 fidan temin edildi.

Fidanların üzerine "Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz." hadisi yazıldı. Karne almaya gelen öğrenci ve veliler sıraların üzerindeki çam fidanları ile şaşkınlık yaşadı. Öğrencilere karneleri ile birlikte fidan dağıtıldı.

rizede-ogrencilere-karne-hediyesi-cam-fidani-(2).jpg

Fidan dağıtımını planlayan Evrim Paliç, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuklarında fidanlarında bu ülkenin geleceği diyerek böyle bir karne hediyesi planladıklarını söyledi.

İyi bir çalışma olduğunu ifade eden Paliç, "Umutlarımız fidanlarla yeşersin istedik. Orman Müdürlüğü'nden yardım istedik. 650 fidanı bize gönderdiler. Fidanlarımızda çocuklarımızda birlikte büyüyerek bu ülke için faydalı olacak." dedi. 

rizede-ogrencilere-karne-hediyesi-cam-fidani-(1).jpg

Çocuklara karne hediyesinin bilinçlendirme açısından önemli olduğuna değinen Pınar Sırtkaya ise "Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz" diyen bir peygamberin ümmetiyiz biz. En güzel hediyenin fidan olabileceğini düşündük. Çok güzel bir çalışma oldu. Bu çalışma ile çocuklarda doğa bilincini artırmayı hedefledik." diye konuştu.

Bazı öğrenciler ilk kez bir fidanı olduğunu ve çok heyecanlı olduğunu ifade ederken bazı öğrenciler fidanlarını bahçelerine dikerek kendisinin özel olarak ilgileneceğini söyledi.

rizede-ogrencilere-karne-hediyesi-cam-fidani-(3).jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum