Rize'de Milli Maç Oynanacak

Bayanlar Avrupa Şampiyonası Hentbol Grup Müsabakaları Elemeleri'nde 6. Grup'ta yer alan A Milli Takımımız, 1 Haziran'da Rize'de Danimarka ile karşılaşacak.

Rize'de Milli Maç Oynanacak
24 Mayıs 2016 - 17:18 - Güncelleme: 24 Mayıs 2016 - 18:13

Avrupa Şampiyonası Elemeleri hazırlıklarına devam eden A Milli Bayan Hentbol Takımımız, 6. Grup maçında Rize’de Danimarka'yı yenerek, finalleri garantilemeyi hedefliyor.

1 Haziran Çarşamba günü Saat: 20.00’de Rize Yeni Şehir Spor Salonunda yapılacak maçın hazırlıkları kapsamında, Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Spor Salonu'nda başantrenör Hikmet Vurgun yönetiminde yapılan kampı tamamlayan A Milliler, 9 günlük kamp çalışmalarını Rize'de sürdürecek.

 

Başantrenör Hikmet Vurgun, "Hedefimiz, Danimarka'yı geçerek grup üçüncülüğünü garantileyip Avrupa Şampiyonası'na katılmak" diye konuştu.

HİKMET VURGUN: HEDEFİMİZ DANİMARKA

Hikmet Vurgun yaptığı açıklamada, Rize’de 9 günlük kampa gireceklerini söyledi.

Grup maçları sonunda en iyi 3. takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkı elde edeceğini belirten Vurgun, 'Hedefimiz, Danimarka'yı geçerek grup üçüncülüğünü garantileyip Avrupa Şampiyonası'na katılmak. Danimarka maçının önemi büyük.' dedi.

Rize'deki karşılaşmada kent halkından destek beklediklerini dile getiren Vurgun, şöyle konuştu: 'Şampiyonaya katılmak bizim için çok önemli. THF'nin kuruluşundan bu yana 41 yıl geçti. Bu süre içinde A takım düzeyinde ne bayanlar ne de erkeklerde Avrupa ya da dünya şampiyonasına katılma şansı bulamadık. Belki de bize nasip olacak, en büyük hedefimiz bu.'

Milliler, 6. Grup'ta 2 puan ve averajla üçüncü sırada bulunuyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum