Rize'de İstiklal Marşı'nın Kabul Edilişinin 97.Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'un Anma Günü Kutlandı

12 Mart İstiklal Marşının kabulünün 97. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı, Rize'de İsmail Kahraman Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Rize'de İstiklal Marşı'nın Kabul Edilişinin 97.Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'un Anma Günü Kutlandı
12 Mart 2018 - 17:03

Fatih Anadolu Lisesince gerçekleştirilen 12 Mart İstiklal Marşının kabulünün 97. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programına Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Vali Yardımcısı Abdullah Şen, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi ve İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz’ın yanı sıra birçok daire müdürü ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın ilk bölümünde Fatih Anadolu Lisesi Okul Müdürü İbrahim İsmailoğlu ve Tarih Öğretmeni Metin Kesimal, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğünce açılan ‘İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy’ konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Vali Erdoğan Bektaş tarafından verildi.

12-mart-istiklal-marsinin-kabulunun-97.-yildonumu-ve-mehmet-akif-ersoy’u-anma-programi,-ismail-kahraman-kultur-merkezinde-gerceklestirildi-(1).jpg

Başarılı öğrencilere ödüllerinin takdimi esnasında Vali Bektaş yaptığı konuşmada; başta Mehmet Akif Ersoy olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ederek, “Onlar iyi ki vardılar. Bugünlerimizi onlara borçluyuz. Biz millet olarak İstiklal Marşı’ndan aldığımız ruhla yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz ve inanıyorum ki gelecek bugünlerden çok daha iyi olacak” şeklinde konuştu.

Program, Fatih Anadolu Lisesi öğrencilerince sahnelenen Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı’nın Kabulü konulu tiyatro gösterisi ile sona erdi.

12-mart-istiklal-marsinin-kabulunun-97.-yildonumu-ve-mehmet-akif-ersoy’u-anma-programi,-ismail-kahraman-kultur-merkezinde-gerceklestirildi-(2).jpg12-mart-istiklal-marsinin-kabulunun-97.-yildonumu-ve-mehmet-akif-ersoy’u-anma-programi,-ismail-kahraman-kultur-merkezinde-gerceklestirildi-(3).jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum