Rize`de Gençlik Haftası Etkinlikleri

Rize`de Gençlik Haftası Etkinlikleri

Rize`de Gençlik Haftası Etkinlikleri
21 Mayıs 2016 - 10:37 - Güncelleme: 21 Mayıs 2016 - 16:25

Gençlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil Kut’ul Amare konferası ile Rize ve Çayeli Gençlik Merkezinde gençlerle buluştu.

Rize Gençlik Merkezi Ebru, Resim ve Fotoğrafçılık kulübü üyelerince hazırlanan sergi açılışı ile başlayan program Ahmet Şimşirgil’in konferansı ile devam etti.Okumanın önemi ve özellikle gençlerin okuması konularına değinen Şimşirgil Kut’ul Amare ile ilgili “Neden unutturdular bize önce bunu sormak lazım. Herşeyi biliyor muyuz, mesela Çanakkale’yi de unutturdular, biz Çanakkale’yi son otuz senedir konuşuyoruz, anlatıyoruz peki ne kadar? Peki Çanakkale’yi ne zaman kutluyoruz;18 Mart’da. Oysa Çanakkale Savaşları 10 ay daha devam edecek. Gittiğim her konferansta 18 Mart Deniz Savaşlarının komutanın adı nedir diye sorarım salonda en fazla 2 el kalkıyor veya kalkmıyor . Hiç yenilgi görmemiş, kibir abidesi bir deniz armasını yenen komutanımızı biz kara savaşlarında Galiçya cephesine gönderiyoruz da neden bir Alman’a savaşımızı emanet ediyoruz. Gençler tarihi sorgulayın.

Kut’ul Amare’yi neden bilmiyoruz. Basrayı silah kullanmadan kaybettiğimizi biliyor muyuz peki. Ku’ul Amare’de de aynı şekilde çekildik. Nereye SelmanPak’a. Düşünün İstanbul da çekiliyorsunuz çekiliyorsunuz en son Ebu El Ensari’ye geliyorsunuz, orayı bırakmazsınız değil mi çünkü Ebu El Ensari var orada. Selman-ı Pak’da da aynen böyle. Peki İngilizler ne yapıyor, Selman-ı Faris’inin adını değiştirip Selman-ı Pak yapıyorlar, Müslümanlar böyle bir zatın olduğu yerde ateş açamazlar diye ama en ağır yenilgilerini orada alıyorlar. Kut’ul Amare derken Selman-ı Faris’i yi unutmayalım. Selman’ı Faris’i yi bilelim ve ondan güç alalım. Unutmayın Çanakkale’de zafer, Kut’ul Amare’de zafer bu milletin iman dolu gögsüdür” diyerek gençlerden gelen soruları yanıtladı.

Program Rize Gençlik Merkezi’nde  Yasin Çakmakçı’nın Çayeli Gençlik Merkezi’nde Emre Çataklı’nın hediye taktimi ile sonlandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum