Rize'de Cumhuriyet Meydanı'nın Adı Değiştirildi

Rize Belediyesi Meclisi aldığı kararla Cumhuriyet Meydanı’nın ismini “15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı” olarak değiştirdi

Rize'de Cumhuriyet Meydanı'nın Adı Değiştirildi
26 Temmuz 2016 - 13:53 - Güncelleme: 26 Temmuz 2016 - 14:30

Rize Belediyesi Meclisi aldığı kararla Cumhuriyet Meydanı’nın ismini “15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı” olarak değiştirdi. Rize Belediyesi Meclisi bugün olağanüstü bir toplantı ile bir araya geldi. 

Darbe girişimi sonrası gerçekleştirilen ilk toplantıda Rize’nin merkezi noktası olan, törenlerin ve mitinglerin yapıldığı Cumhuriyet Meydanı’nın isminin değiştirilmesi gündeme geldi. Oy birliği ile Cumhuriyet Meydanı’nın ismi “15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı” olarak değiştirildi. Toplantıda meclis adına okunan bildiride, "15 Temmuz günü akşam saatlerinde şerefli Türk Silahlı Kuvvetlerimize sızmış FETÖ/PDY terör örgütü mensubu olan ihanet şebekesi tarafından demokrasimizi ve milli iradeyi açıkça hedef alan darbe girişimi başlamış ve ilerleyen saatlerde bu tablonun ülkemiz ve milletimiz açısından ne kadar ağır sonuçlar doğurduğu ortaya çıkmıştır. 

Milletimiz tüm dünyaya örnek olacak şekilde darbenin karşısında durmuş, kanlı darbe girişimini engellemiştir. Türkiye Cumhuriyetini ve kurumlarını canı pahasına koruyan emniyet güçlerimiz, vatansever askeri unsurlarımız ve canlarını hiçe sayan aziz milletimiz, her türlü övgü ve takdiri ziyadesiyle hak etmektedir. Bu uğurda canlarını veren şehitlerimize milletçe minnettarız ve o kahramanlarımızı da asla unutmayacağız. Rize Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Üyeleri olarak, bu hain darbe girişimini tekrar kınıyor, demokrasimize sahip çıkmayı bir görev ve sorumluluk olarak görüyor, her türlü darbe girişimine karşı milletin egemenliğinden yana tavır alıp mücadele edeceğimizi aziz milletimizin bilgisine sunuyoruz" ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum