Rize'de CHP'den Oturma Eylemi

Rize'de, CHP İl Başkanlığınca Memişağa Parkı'nda toplanan bir grup, OHAL uygulamasının kaldırılmasını isteyerek oturma eylemi yaptı.

Rize'de CHP'den Oturma Eylemi
17 Nisan 2018 - 08:56

Ordu, Trabzon, Artvin, Rize, Giresun ve Gümüşhane'de, CHP il teşkilatlarınca OHAL'in kaldırılması için oturma eylemi yapıldı.

CHP'nin başlattığı oturma eylemi kapsamında Rize'de etkinlik düzenlendi.

Memişağa Parkı'nda toplanan bir grup, yerde oturarak ellerinde açtıkları "OHAL değil demokrasi istiyoruz" pankartları ile OHAL uygulamasını protesto etti.

CHP Rize İl Başkan Yardımcısı Saltuk Deniz burada yaptığı konuşmada, OHAL değil demokrasi istediklerini dile getirerek, halkın iradesine karşı işlenen bir suç haline gelen OHAL rejimine son verilmesi gerektiğini belirtti.

Yaklaşık bir saat süren eylemin sonunda grup olaysız bir şekilde dağıldı.

rizede-chpden-oturma-eylemi-(9).jpgchpnin-oturma-eylemi-rize.jpgchpnin-oturma-eylemi-rize-1.jpg

- Ordu

Altınordu ilçesi Süleyman Felek Caddesi'nde toplanan grup, yerde oturarak çeşitli slogan attı, ıslık çaldı ve alkış tuttu.

CHP Ordu İl Başkanı Atilla Şahin, burada yaptığı konuşmada, OHAL değil, demokrasi istediklerini savundu.

Sloganlar eşliğinde bir saat süren eylem, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

- Artvin

CHP Artvin İl Örgütü olağanüstü hal (OHAL) uygulamasının kaldırılması için oturma eylemi yaptı.

Artvin Halitpaşa Meydanı'nda düzenlenen oturma eyleminde "OHAL değil demokrasi istiyoruz" pankartları açan eylemciler attıkları sloganlarla OHAL uygulamasını protesto etti.

Yaklaşık bir saat süren oturma eylemi esnasında bir basın bildirisi okuyan CHP Artvin İl Başkanı Ahmet Biber, 15 Temmuz askeri darbe girişiminin ardından 20 Temmuz’da ilan edilen OHAL’in 21 aydır sürdüğünü anımsatarak, OHAL ile ülkedeki baskı rejiminin kurumsallaştığını ileri sürdü.

Biber’in konuşmasın ardından bazı partililerde birer konuşma yaparak OHAL’e karşı tepkilerini dile getirdiler. Konuşmalar esnasında “Susma haykır OHAL’e hayır”, “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganları atıldı. Oturma eylemi sonrasında grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Oturma eylemine Artvin Barosu Başkanı Ali Uğur Çağal, Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, bazı sivil toplum örgütü temsileri ile partililer katıldı.

- Giresun

Giresun’da ise Atatürk Meydanı'nda toplanan partililer yerde oturarak alkış tuttu.

CHP Giresun İl Başkanı Necati Tığlı, OHAL'e derhal son verilmesi gerektiğini belirterek, "Hukukun askıya alındığı, parlamentonun yok sayıldığı, milli iradenin tanınmadığı, milletvekillerinin rehin alındığı faşizm düzeni ortadan kalkmalıdır. Sendikalar meslek odaları ve birlikleri ile sivil toplum örgütlerine yönelik iktidar gücü ile uygulanan sindirme politikaları son bulmalıdır." ifadesini kullandı.

Bir saat süren oturma eyleminin ardından katılımcılar sorunsuz dağıldı.

-Trabzon

CHP'nin başlattığı oturma eylemi, Trabzon'da da gerçekleştirildi.

Atatürk Alanı'nda bir araya gelen partililer, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından çalınan bazı şarkılara eşlik etti.

Burada konuşan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, OHAL'e gerek olmadığını, FETÖ ile mücadelede kanun ve yasa çıkarılması için Mecliste hükümeti destekleyeceklerini daha önceden de kendilerine söylediklerini belirtti.

OHAL'in insanları ve aileleri mağdur ettiğini öne süren Gök, "Dediler ki bizim yasa derdimiz yok. Bizim diktatörlük hevesimiz var dediler. Onun için OHAL'i getirmek istiyoruz dediler. FETÖ eğer darbe yapsaydı ülkemizde ne olacaksa AKP'nin yarattığı OHAL darbesi de ülkemize aynısı olmaktadır. Hukuksuzluk ve kanunsuzluk insanları mağdur etmekte ama hesap veren yok. Hala bunlar mağdur. Sizler mağdur değilsiniz. Ben biliyorum ki yüzlerce insan ve binlerce aile mağdur oldu. Bu FETÖ'nün hesabını soracağız." diye konuştu.

CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun ise OHAL'in insan haklarını ve ifade özgürlüğünü baskılamanın aracı haline geldiğini iddia etti.

Konuşma sırasında gruptakilerle alanda bulunan bir vatandaş arasında kısa süreli sözlü sataşma yaşandı.

Eylem, partililerin basın açıklamasının ardından sona erdi.

-Gümüşhane

Gümüşhane'de Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığınca OHAL nedeniyle eylem düzenlendi.

Kent merkezindeki 15 Temmuz Zafer Meydanı'nda bir araya gelen partililer, ellerinde "O halde hayır", "İktidar OHAL'de, Türkiye ne halde?" yazılı dövizlerle oturma eylemi yaptı.

Eylemde grup adına basın açıklamasında bulunan CHP Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, OHAL kanunlarının her türlü yasal denetimden uzak olduğunu savunarak, bu durumun anayasal denetimi de kapsadığını ileri sürdü.

OHAL nedeniyle gözaltındaki kişilerin avukatlarıyla görüşmesinin sınırlandırıldığını ifade eden Ağaç, "Cephelere bölünen bir toplum olmamak için OHAL'in kalması adına mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz." diye konuştu.

Eyleme, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, CHP Parti Meclisi üyesi Gökhan Zeybek, Saadet Partisi Gümüşhane İl Başkanı Akın Demir ile her iki partinin bazı il yöneticileri de destek verdi.

rizede-chpden-oturma-eylemi-(4).jpgrizede-chpden-oturma-eylemi-(1).jpgrizede-chpden-oturma-eylemi-(6).jpgrizede-chpden-oturma-eylemi-(8).jpg

rizede-chpden-oturma-eylemi-(10).jpgrizede-chpden-oturma-eylemi-(2).jpgrizede-chpden-oturma-eylemi-(3).jpgrizede-chpden-oturma-eylemi-(7).jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum