Rize`de Bin Kişi Kapasiteli Özel Okul Yapılacak

Rize`de Bin Kişi Kapasiteli Özel Okul Yapılacak

Rize`de Bin Kişi Kapasiteli Özel Okul Yapılacak
23 Ekim 2016 - 13:53

Türkiye’de ve Dünya’da birçok yerde Üniversite ve Kolej okulları bulunan Bahçeşehir Üniversitesi, önümüzdeki sezon Rize’de yeni okul açmayı planlıyor.

Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, Rize’ye gelerek yapacakları yatırım hakkında bilgiler verdi.

Beraberinde Rize eski Emniyet Müdürü Osman Öztürk ve Bahçeşehir Üniversitesi Genel Müdürü Özlem Dağ ile birlikte Rize’ye gelen Bahçeşehir Üniversitesi Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, “Zaman zaman Rize’yi ziyaret ettiğini belirterek “Son gelişimde Rize’nin ne kadar geliştiğini görme şansım oldu. Memleketimiz yatırımlarla güzelleşmiş daha modern bir şehir olmuş. Aslen Giresunlu olmam vesilesi ile Karadeniz’e özel bir hayranlığım var. Biz Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları olarak Türkiye’nin bir çok iline ve ülke dışına eğitim anlamında hizmet veriyoruz. Ana okulunda üniversiteye kadar eğitim veren bir kurumuz. Türkiye’nin en büyük eğitim kurumu ve Avrupa’nın en büyük eğitim kurumlarından birisiyiz. Bünyemizde toplamda 7 bine yakın çalışanımız var. Bu çalışanlarımız ile 150 bin öğrenciye hizmet veriyoruz. Türkiye’nin hemen hemen her yerinde eğitim kampüslerimiz var. Son 15 yılda eğitime yapıaln yatırım savunmaya yapılan yatırımı geçmiştir. Bu da Türkiye’nin eğitime ne kadar önem verdiğini, eğitimde yapılaması gerekenlerin çok olduğunu bununla beraber hedeflenen 2023 vizyonuna ulaşılabileceğini, eğitimsiz toplumların gelişmekte geride kaldığı görülmüştür. Bu eğitim yatırımları sadece devlet eliyle değil de  özel sektör tarafından da yapılması gerekliliğini devlet büyükleri de belirtmektedir. Bu tüm dünyada böyle olmaktadır. Hatta ülkemizde özel eğitim kurumlarının sayısı az diğer gelişmiş ülkelere göre azdır.”

20 TRİLYONLUK YATIRIM

Rize’de Bahçeşehir Kolejinin bir kampüsü olmadığını da ifade eden Yücel, “Türkiye genelinde 81 yerde kampüslerimiz var. Bu kampüslerde 60 bine yakın öğrenciye eğitim veriyoruz. Rize’de maalesef kampüsümüz yok. Peki niye yok? Rizelinin ince eleyip sık dokumasından dolayı yok. Çok güçlü gelelim, iyi gelelim diye gecikmiş durumdayız. Birde Karadeniz bölgesinde yer problemi konusunda ciddi sıkıntı var. Eğitim yatırımı yapmak üzere Rize’de bulunuyoruz. Farklı bir konsepte okul yatırımı düşünüyoruz. Yatırım yaklaşık 20 trilyon civarında olacak. Bine yakın öğrenciye hizmet verecek. 250 kişiye de istihdam sağlayan bir işletme olacak. Fakat bununda ötesinde eğitimin yararı, eğitimin ekonomiyle ilişkisi bugün hem Türkiye’de hem de dünyanın gündeminde. Biz şimdi Türkiye’de Türkiye’de dolayısıyla Rize de, Karadeniz’de öyle bir eğitim öyle bir öğretim yapmalıyız ki; artık çocuklarımız iş arayan değil işini kuranlar olsun. Böyle bir anlayışı yapabilmek içinde ana okulundan itibaren eğitimin içeriğini yönetimini anlayışını kültürünü değiştirmemiz lazım. Şimdi baktığımız zaman şu coğrafyaya dünyanın en güzel yeri. Dünyanın en güzel yeri. Burada işte suyu, denizi, yeşili bitkisi her şeyiyle mükemmel bir alan. Biz buradan düşünen, irdeleyen, analiz ve sentez yapan buradan katma değer üreten genç yetiştirmemiz lazım. Artık buralarda yaşayanlar iş yapmak için, daha iyi işe kavuşabilmek için başka illere başka ülkelere gitmek yerine kendi bölgelerine daha mutlu daha üretken daha girişimci bireyler yetiştireceğiz  Karadeniz insanı Rizeli zaten girişimcidir. Ekmeğini dünyanın neresine giderse gitsin çıkarır. Artık bir yerde işe girmek yerine kendi işini yapıp, üretim yapması lazım. Biz bu amaçla Karadeniz’de ki seyahatimizi Rize’den başlattık. Birkaç bölgede  arazi ve yerlere bakıyoruz. Tabi oldukça zor ama bulacağız. Önümüzdeki eğitim sezonuna okulumuzu yetiştirmek istiyoruz. Buradaki okulumuzun fen lisesi bölümümüz dünyanın en iyi okulları seviyesinde bir eğitim olacaktır” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum