Rize'de Akıllı Telefonları Bisiklet Şarz Ediyor

Rize Belediyesi tarafından vatandaşların hem spor yapmalarını hem de akıllı telefonları ile tabletlerini şarz etmelerini sağlayacak bisikletler kentin 2 noktasına monte edildi.

Rize'de Akıllı Telefonları Bisiklet Şarz Ediyor
23 Şubat 2017 - 13:59 - Güncelleme: 23 Şubat 2017 - 20:06

Rize Belediyesi tarafından Fener Sahili ve Osman Karavin Caddesine yerleştirilen bisikletli şarz cihazlarıyla vatandaşlar hem spor yapabilecek hem de bisikletin üzerine koyulan dinamo sayesinde pedal çevirdikçe üretilen enerji ile akıllı telefon ve tabletlerini şarj edebilecek.

Konu hakkında açıklamada bulunan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, çalışmayla birlikte spora dikkat çekilmesinin amaçlandığını belirterek, “Vatandaşlarımız hem spor yapıp hem de telefonlarını ve çeşitli cihazlarını şarj edebilecekler. Sahilde yapmış olduğumuz yeni düzenlemelerle birlikte bu cihazı da yerleştirdik. Sporla dolu sağlıklı bir yaşama dikkat çekmek için bu çalışmayı gerçekleştirdik” dedi.

Kasap, başlangıç olarak 2 ayrı noktaya yerleştirilen bisikletlerin ileriki günlerde ihtiyaç duyulan farklı yerlere de yerleştirilebileceğini kaydetti.rizede-akilli-telefonlari-bisiklet-sarz-ediyor-(1).jpg

rizede-akilli-telefonlari-bisiklet-sarz-ediyor-(3).jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum