Rize Belediyesi Vatandaşlara Aşure Dağıttı

Rize Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak yapılan Aşure ikramı, Tuzcuoğlu Memişağa Parkında gerçekleştirildi.

Rize Belediyesi Vatandaşlara Aşure Dağıttı
19 Eylül 2018 - 11:03

Aşure günü dolayısıyla her yıl bu faaliyetin yapıldığını aktaran Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “Bu günler değerli ve kıymetli günler” dedi.

Hicri yılbaşının başlangıcı kabul edilen Muharrem ayının 10. günü olan Aşure Günü’nde çok önemli olayların yaşandığı anlatan Başkan Kasap; “Hadîslerde rivayet edilen olaylardan birkaç tanesini saymak istiyorum. Dua kapılarının açık olduğu bu günlerde İlk i Peygamber Hz. Adem’in tövbesi bu ayda kabul olunmuş, Hz.Nuh’un gemisi bu ayda Cudi dağına oturmuş, Hz İbrahim, Nemrut’un ateşinden bu ayda kurtulmuş, Hz. Eyyüb bu ayda hastalıklarından şifa bulmuş“ diye konuştu.

rize-belediyesi-vatandaslara-asure-dagitti-(4).jpg

Yapılan ikramların bolluk ve bereket için hükmünün büyük olduğunu ifade eden Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, belediye olarak yalnız fiziki alt yapı ve üst yapı çalışmalarına önem verilmediğini, bu tür kültürel faaliyetlerle birlikte olmanın mutluluğu içerisinde olduğunu ifade etti.

Aşure ikramı programında Başkan Kasap, davete icabet eden Garnizon Komutanı Personel Yarbay Mustafa Sarıkaya, İl Müftü Vekili Naci Çakmakcı ve Başkan Yardımcısı Sultan Yılmaz’a teşekkür etti, aşure ikramında bulundu.

rize-belediyesi-vatandaslara-asure-dagitti-(3).jpgrize-belediyesi-vatandaslara-asure-dagitti-(2).jpgrize-belediyesi-vatandaslara-asure-dagitti-(8).jpgrize-belediyesi-vatandaslara-asure-dagitti-(9).jpgrize-belediyesi-vatandaslara-asure-dagitti-(11).jpgrize-belediyesi-vatandaslara-asure-dagitti-(12).jpgrize-belediyesi-vatandaslara-asure-dagitti-(7).jpgrize-belediyesi-vatandaslara-asure-dagitti-(10).jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum