Rize-Artvin Havalimanı İnşaatı Önünde Kamyoncular Eylem Yaptı

Rize'nin Pazar ilçesinde deniz dolgu işlemlerine bir süre önce başlanan Rize-Artvin Havalimanı inşaatında çalışmak ve nakliye işi almak isteyen 100'e yakın Rizeli kamyoncu, şantiye önünde eylem yaptı.

Rize-Artvin Havalimanı İnşaatı Önünde Kamyoncular Eylem Yaptı
01 Kasım 2017 - 12:12

Dolgu sahası önünde eylem yaparak yolu trafiğe kapatmaya kalkan Rizeli kamyoncular, kendilerine nakliye işi verilmesini isterken, kamyonları ile şantiye sahasına girmek isteyen sürücüleri Jandarma ekipleri şantiye sahasına sokmadı.

Rize-Artvin Havalimanı inşaatında çalışmak ve nakliye işi almak isteyen Pazar, Ardeşen, Fındıklı ilçelerinden toplanan 100'e yakın kamyoncu, bu sabah şantiye önünde eylem yaptı. 100'e yakın kamyon ile inşaat sahasına girmek isteyen kamyoncuları, inşaat sahasına sokmayan jandarma ekipleri, araçları şantiye alanına 300 metre uzaktaki TIR parkına çektirdi. Burada jandarma ile tartışmaya giren eylemci kamyoncular, "Sayın Cumhurbaşkanımız burada havalimanının bölge esnafına ekonomik katkı yapacağını söylemişti. Firma, dışarıdan kamyon getirip nakliye yaptırıyor. Havalimanının yapılmasına çok seviniyoruz. Ama burada ekmeği biz kamyoncu esnafı değil, dışarıdan getirilen şirket elemanları yiyor. Biz istiyoruz ki bu işten biz de bir lokma ekmek yiyelim. Yoksa havalimanına karşı değiliz" açıklamasında bulundular.

rize-artvin-havalimani-insaati-onunde-kamyoncular-eylem-yapti-(1).jpg

Jandarma ekipleri ise eylemcilerin yaptığının yasal olmadığını ve bu konuda yetkililer ile görüşerek sorunu çözüme kavuşturmaları gerektiğini ifade ettiler.

TIR garajında damper kaldırarak bekleyen kamyoncular ise kendilerine buradan ekmek çıkana kadar direnişe devam edeceklerini söylediler.

rize-artvin-havalimani-insaati-onunde-kamyoncular-eylem-yapti-(2).jpgrize-artvin-havalimani-insaati-onunde-kamyoncular-eylem-yapti-(3).jpgrize-artvin-havalimani-insaati-onunde-kamyoncular-eylem-yapti-(4).jpgrize-artvin-havalimani-insaati-onunde-kamyoncular-eylem-yapti-(5).jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum