NASA, Ay'da kare şeklinde dev bir yapı olduğunu keşfetti!

NASA Ay yüzeyinin alt katmanlarında bulunan dev, kare şekilli bir yapı keşfetti. Bu şeklin nasıl oluştuğu ve neden orada olduğu bilinmiyor.

NASA, Ay'da kare şeklinde dev bir yapı olduğunu keşfetti!
29 Kasım 2015 - 22:18 - Güncelleme: 29 Kasım 2015 - 22:46

Uzayın oldukça ilginç bir yer olduğu kesin. Yapılan araştırmalar, içinde bulunduğumuz ve yaşayama alıştığımız bu Dünya'dan çok daha farklı olan uzayın alışmadığımız birçok şeye sahip olduğunu bizlere gösteriyor. Bu alışılmadık koşullar ve ilginç yapılar, bizim onları aradığımız yerlerden çok daha yakında olabilirler. 1969 senesinde ilk defa ayak basılan Ay, oraya düzenlenecek olan görevden önce yeterli bir şekilde araştırılmıştı. O tarihlerden bu yana araştırmaları devam eden ve çeşitli görevler düzenlenen Ay'ın, bu zamana kadar keşfedilmemiş çok ilginç bir yapıya sahip olduğu ortaya çıktı.

Ay'da bulunan dev yarıkların meteorlardan oluştuğunu düşünen bilim adamları, yaptıkları yeni araştırmalarla birlikte bu şekillerin meteorlar tarafından oluşturulmuş olamayacağını belirlediler. Meteorların yapabileceklerine göre gözle görülebilir bir düzeyde düzgün şekle sahip olan bu şekillerin, Ay'ın ilk şekillenme evrelerinde soğuyan lavla birlikte oluşabilmiş olacağı düşünülüyordu. Ancak bir lavın bile yapabileceğinden çok daha düzgün şekle ve derinliğe sahip olan bu şekillerin şu an tam olarak nasıl oluştuğu bilinmiyor.

Şekiller Ay'ın alt katmanlarının görüntülenebildiği uydu fotoğrafları sayesinde farkedildi. Normalde Ay'ın en dış katmanından anlaşılabilen bu şekiller, görülebilir olmalarından ve meteorlar tarafından yapıldığına inanıldığından dolayı detaylı bir şekilde incelenmemişti. Ay'ın en büyük kraterlerinin bazılarını kapsayan bu garip kare şekli, yapılacak araştırmalarla birlikte detaylı bir şekilde araştıracak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum