Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı

Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı

Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı
05 Şubat 2016 - 12:18 - Güncelleme: 05 Şubat 2016 - 15:13

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, artan hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerinden başlayarak azalacağını belirtti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre , Trakya ve Kıyı Ege’de yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak.

 Cuma günü ise Marmara bölge geneli ve Kıyı Ege’de kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli yağışlar olması bekleniyor.

CUMA SICAKLIKLAR HİSSEDİLİR DERECEDE DÜŞECEK

 Meteoroloji'den yapılan açıklamada, yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak olan yağışların, Cuma günü hava sıcaklığının hissedilir derecede düşüşüyle birlikte önce Trakya’da ve Marmara’nın batısında, akşam ve gece saatlerinde ise Marmara bölgesinin güney ve doğusu ile kuzey ve İç Ege’de karla karışık yağmur ve kar şekline dönmesi, rüzgarın da kuzeydoğu yönlerden (poyraz) kuvvetli (40-70 Km/S) olarak esmesi bekleniyor.

 İSTANBUL'A CUMA GÜNÜ KARLA KARIŞIK YAĞMUR GELİYOR

İstanbul il genelinde bu gece saatlerinde başlayacak olan yağışın Cuma gün boyunca kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak şeklinde devam edeceği, akşam saatlerinden sonra yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde devam edeceği tahmin edildiği ifade edildi. Yağışların, cumartesi sabah saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemle birlikte Marmara'dan başlayarak hissedilir derece azalacak olan hava sıcaklığının, hafta sonu kuzey, batı ve iç kesimlerde de azalarak mevsim normallerinin altına ineceği tahmin edildiği belirtildi.

 Meterolojinin tahminlerine göre yarın ve cumartesi günü yurdun bazı bölümlerinde kar yağışı var. İstanbul'da ise yarın ve cumartesi karla karışık yağmur bekleniyor.

 İKİ ŞEHİRE DAHA KAR GELİYOR

 Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'nin sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

 Yağışların yağmur ve sağanak, gece saatlerinden sonra Edirne ve Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı ülke genelinde artacak. Rüzgar, genellikle güney yönlerden, Doğu Akdeniz ile güneydoğu kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

 Ankara: Parçalı ve az bulutlu 14

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren batı kesimleri yağmurlu 15

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 16

Adana: Az bulutlu 20

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu 17

Samsun: Parçalı ve az bulutlu 21

Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 20

Erzurum: Az bulutlu -4

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 11

YORUMLAR

  • 0 Yorum