Konya ile 31. Randevu

Konya ile 31. Randevu

Konya ile 31. Randevu
21 Ocak 2017 - 14:28 - Güncelleme: 21 Ocak 2017 - 19:49

Çaykur Rizespor ve Konyaspor tarihlerinde 31. kez karşı karşıya gelecek.

Spor Toto Süper Lig’in 2016-2017 sezonunun ikinci devresi ilk haftasında Konyaspor ile Çaykur Rizespor karşı karşıya gelecek. Spor Toto Süper Ligin ikinci devresine iyi başlangıç yapmak isteyen iki takımın karşı karşıya geleceği karşılaşma öncesi iki takımında galibiyeti düşünüyor.

Çaykur Rizespor Spor Toto Süper Lig’in 18. Haftasında Konyaspor’a konuk oluyor. Lige verilen arayı iyi değerlendiren yeşil-mavililer aranın ardından çıktığı Aytemiz Alanyaspor maçından üç puanı alarak üzerindeki kara bulutları nispeten dağıttı. Transferde henüz istediği gibi yol alamayan Rize temsilcisinde Konya deplasmanından alınacak puan ve puanların hesabı yapılıyor.

29 YILLIK REKABET

İki takım arasında 1988-89 sezonunda başlayan rekabette, geride kalan 30 maçta yeşil-mavili takım rakibine 10 maçta üstünlük kurarken, yeşil -beyazlı Konya takımı ise 8 maçta rakibini yenmeyi başardı. 12 maç ise berabere sonuçlandı. Ligin ilk maçında Rize’de karşı karşıya gelen iki takımın mücadelesinden 1-1’lik beraberlikle sone ermişti. Çaykur Rizespor`un oynanan 30 maçta toplam 37 golüne, Konyaspor ekibi de 34 golle cevap verdi. İki ekip geçen sezon Süper Lig’de oynadıkları maçlarda Çaykur Rizespor evinde rakibi ile 0-0 berabere kalırken deplasmanda rakibine 3-1 ile kaybetmişti.

RİZE’DE ÜÇ ÖNEMLİ EKSİK

Çaykur Rizespor’da milli takımlarında bulunan Diallo ve Muhamed Ali Yakubi kadroda yer almazken sakatlığı süren Orhan Ovacıklı’da sahada olamayacak. Konyaspor’da ise Ali Turan kart cezası yüzünden bu müsabakada yer alamayacak.

DÜDÜK HALİS ÖZKAHYA’DA

Konya Büyükşehir Torku Arena Stadı’nda bugün saat 16.00’da başlayacak maçı hakem Halis Özkahya yönetecek. Özkahya en son Çaykur Rizespor’un evinde 1-0 kaybettiği Kasımpaşa maçını yönetmişti. Maç saatinde Konya’da havanın yağmurlu 6 derece olması bekleniyor. Tecrübeli hakem son 10 yılda Çaykur Rizespor’un 16 Konyaspor’un 19 maçını yönetti. Yeşil-Mavililer bu maçlarda 4 galibiyet 2 beraberlik 10 mağlubiyet elde etti. Konyaspor ise Özkahya ile 6 galibiyet 8 beraberlik 5 mağlubiyetle sahadan ayrıldı. İki takım lehine de direk kırmızı kart göstermezken ikişer kez penaltı noktasını gösterdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum