Kasap: Yerel Ve Bölgesel Demokrasiye Kadınların Siyasi Katılımı Önemli

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Türkiye’yi temsilen Avrupa konseyi yerel yönetimler komisyonu üyesi olarak Fransa’nın Strazburg kentinde düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel Ve Bölgesel Yönetimler Meclis toplantısına katıldı.

Kasap: Yerel Ve Bölgesel Demokrasiye Kadınların Siyasi Katılımı Önemli
22 Ekim 2016 - 16:25

Avrupa Konseyi Yerel Ve Bölgesel Yönetimler Meclisi’nin başkanlık seçimleri için oy kullanan Başkan Kasap, başkan ve başkan yardımcılarını tebrik etti. Başkan Kasap, “Türk heyetinden başkan yardımcısı olarak seçilen Gaye Doğanoğlu”nu tebrik ediyorum, başarılar diliyorum” dedi.Ermenistan seçimlerinin ve Kıbrıs’taki yerel demokrasinin tartışıldığı Yerel ve Bölgesel Yönetimler toplantısında katılımcılar farklı konularda raporlar sundu.Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, yükselen ırkçılık ve yabancı düşmanlığı çerçevesinde seyahat edenlerin durumları hakkında bilgi aktardı.

“YEREL VE BÖLGESEL DEMOKRASİYE KADINLARIN SİYASİ KATILIMI ÖNEMLİ”
Ermenistan, Hırvatistan ve Sırbistan yerel seçimlerinin tartışıldığı ikinci oturumda Başkan Kasap, yerel ve bölgesel demokrasiye kadınların siyasi katılımının ve temsilinin önemli olduğuna vurgu yaptı. Başkan Kasap, “Türkiye’de yerel yönetimler konusunda kayyum atanan belediyeler var. Yapılan bu atamaların doğru bir şekilde anlaşılabilmesi için, Türkiye’deki mevcut durumu doğru yorumlamak gerekir” dedi. Yerel düzeyde radikalleşmeyle mücadelenin tartışıldığı toplantı da, meclis kararlarının onaylanmasıyla birlikte 2017 ve 2020 öncelikleri konuşmacılar tarafından anlatıldı.Kongrenin değerlendirilmesini konu alan özel bir yayın kuruluşundan açıklamalar yapan Başkan Kasap, davetli olduğu Rizeliler Derneği”nin programı için Köln’e geçti

A.N

YORUMLAR

  • 0 Yorum