Karadeniz Ayaklandı!

Saldırılar, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Giresun, Trabzon ile Artvin'in Hopa ilçesinde protesto edildi.

Karadeniz Ayaklandı!
09 Eylül 2015 - 12:04 - Güncelleme: 10 Eylül 2015 - 14:06

 Hakkari ve Iğdır'daki terör saldırıları, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Giresun, Trabzon ile Artvin'in Hopa ilçesinde protesto edildi.

MHP Gümüşhane Milletvekili Mustafa Canlı, MHP İl Başkanı Ali Ateş, çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla sendika yönetici ve üyelerinin katılımıyla "Teröre Lanet, Şehitlere Saygı" sloganıyla Cumhuriyet Caddesi'nde organize edilen yürüyüş, Fatih Parkı'nda sona erdi.

Kamu-Sen İl Başkanı Mustafa Fevzi Akçay, şehitler için dua edilmesinin ardından grup adına basın açıklaması yaptı.

Akçay, 7 Haziran 2015'den beri Türk milletinin peş peşe gelen acı ve kara haberlerle sarsıldığını belirterek, "Felaket ve musibetler Türkiye'yi çembere almakta, köşeye sıkıştırmaktadır. Yıkım ve çözülme projelerine bel bağlayan müzakere ortakları ülkemizi kanlı bir mecraya el birliğiyle taşımışlardır" dedi.

Yaşananların kabus gibi olduğunu vurgulayan Akçay, "Hiçbir merhamet duygusu taşımayan, insanlıktan en ufak nasibini almamış katiller, Türk milletine ölüm yağdırmaktadır. Türkiye'nin üç, beş soysuza boyun eğmesi, küresel ve bölgesel güçlerin maşası olan hainlere göz yumarak teslim olması ham bir hayaldir" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından bir kişinin "yeter siyaset yaptığınız, artık İstiklal Marşı'nı okuyalım" sözlerine bazı kişiler tepki gösterdi.

Tepki sırasında yaşanan arbede, polislerin müdahalesi ve İstiklal Marşı'nın okunmaya başlamasıyla önlendi. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kısa bir süre daha devam eden arbede, polislerin ve bazı katılımcıların müdahalesiyle sona erdi.

- Bayburt

MHP ile Bayburt Ülkü Ocaklarınca organize edilen protesto yürüyüşü kapsamında, partililer ile bazı vatandaşlar Özel İdare Kavşağı'nda bir araya geldi.

Terör örgütü aleyhine slogan atarak yürüyüşe geçen grup, Cumhuriyet Caddesi üzerinde yaklaşık 500 metre ilerleyerek Saat Kule Meydanı'na geldi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Ülkü Ocakları İl Başkanı Muhammet Kılıç, şehitleri unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını ifade ederek, "Bu size son uyarımızdır. Kirli ve aşağılık şahsiyetinizden derhal vazgeçeceksiniz. Bunu tekrar belirtiyoruz. Vatan ve Allah yolunda ölen şehitlerimiz bizim baş tacımızdır" dedi.

Açıklamanın ardından şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunan ve ardından İstiklal Marşı'nı okuyan grup, olaysız dağıldı.

- Rize

Rize'de siyasi partiler, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katılımıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programda, şehitler için Kur'an-ı Kerim okutularak dua edildi.

Burada terör saldırılarında şehit edilen asker ve polislerin isimleri okundu. Topluluk, her isim için ayrı ayrı "burada" yanıtını verdi. Ardından İstiklal Marşı okundu.

Grup daha sonra sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Atatürk Caddesi'nin ardından Cumhuriyet Caddesi'ne geçerek yürüyüşü sürdüren kalabalık Rize İl Emniyet Müdürlüğü önünde bir süre durarak emniyet güçlerine destek verdi.

MHP İl Başkanı Serkan Birben ve bir grup vatandaş, Emniyet Müdürü Adem Çakıcı'yı makamında ziyaret etti.

Çakıcı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, şunları söyledi:

"Hepimiz birlikte tek yürek olacağız. Hep birlikte olduktan sonra bizi kimse dize getiremez. Biz halkın içinden gelen halkın temsilcisiyiz. Üç beş çapulcuya, haine de bu vatanı bırakmayız. Acımız büyük elbette ama bir Mehmetçik, bir Ahmet gider, bin tanesi gelir. Önemli olan vatan sağolsun. Dağlıca'dan Iğdır'dan gelen haberlerle acımız büyük ama bu bizi kamçılayacaktır. Göreceksiniz bir tane hain kalmayacak. Gerekirse biz de gideceğiz. Şimdiye kadar Türk milletini dize getiren görülmedi."

Öte yandan, yaklaşık 30 motosiklet tutkunu, teröre tepki göstererek şehir turu attı. Motosikletlerine Türk bayrağı asan grup, Atatürk ve Cumhuriyet caddelerinde bir süre turladıktan sonra eylemlerini sonlandırdı.

Eyleme 18 yaşındaki Buse Özyiğit de motosikletiyle katılarak destek verdi.

- Giresun

Giresun'da, Kamu-Sen'e bağlı sendika üyeleri tarafından terör saldırıları basın açıklamasıyla protesto edildi.

Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilen basın açıklaması öncesi şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu.

Kamu-Sen İl Temsilcisi Arif Çetinkaya, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve yaralılara da acil şifalar dilediklerini söyledi. Basın açıklamasının ardından grup olaysız olarak dağıldı.  

Öte yandan Küçük Sanayi Sitesi önünde toplanan yaklaşık 200 dolmuş sürücüsü, Karadeniz Sahil Yolu üzerinde konvoy oluşturdu.

Giresun-Ordu Karayolu'nu konvoy halinde kapatan dolmuşçular, araçlarına Türk bayrakları asarken korna ve sloganlarla terör saldırılarına tepki gösterdi.

Erikliman Mahallesi'ne kadar konvoy yapan dolmuş sürücüleri, daha sonra İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü önünde saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu.

Asker ve polislere destek veren grup üyeleri, "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez", "Kahrolsun PKK" ve "Ne Mutlu Türküm Diyene" sloganları attıktan sonra olaysız dağıldı.

Hakkari'nin Dağlıca bölgesi ve Iğdır'daki terör saldırıları, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerince de protesto edildi.

Debboy mevkisinde toplanan grup, Gazi Caddesi güzergahını izleyerek Atatürk Meydanı'na kadar yürüdü. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından grup dağıldı. 

- Trabzon

Trabzon'da, Kahraman Maraş Caddesi'ndeki postane binası önünde toplanan vatandaşlar, terör örgütü aleyhine slogan atarak Meydan Parkı'na kadar yürüdü.

Burada terör saldırılarında şehit olan asker ve polislerin isimleri okunarak her isim için ayrı ayrı "burada" cevabı verildi.

Ardından İstiklal Marşı'nı okuyan grup, olaysız dağıldı.

Artvin'in Hopa ilçesinde ise bir grup, HDP ilçe binası önünde protesto gerçekleştirdi.

Gruptaki bazı kişilerin, ilçe binasına taş atmaları sonucu hasar oluştu. Grup, polisin müdahalesiyle dağıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum