Hani nerede bakanlık?

Ak Parti, Rize’yi hüsrana uğratmaya devam ediyor. Başbakan Davutoğlu’nun ‘başarılı iller bakanlık ile ödüllendirilecek’ sözüne rağmen Bakanlık verilmeyen Türkiye Rekortmeni Rize’ye Meclis Komisyon Başkanlığı da verilmedi.

Hani nerede bakanlık?
01 Aralık 2015 - 12:27 - Güncelleme: 01 Aralık 2015 - 12:58

“Türkiye’de hiçbir başarı cezasız kalmaz”  sözü Ak Parti tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memleketi Rize’ye uygulanıyor. Bakanlık verilmeyen Rize’ye 18 ihtisas komisyonundan Meclis Komisyon Başkanlığı da verilmedi.

Ödül olarak Bakanlık verilmeyen Rize’ye çerez olarak Meclis Komisyon Başkanlıklarını da çok gören Ak Parti Genel Merkezi, son 4 seçimde sürekli “Teşekkürler Rize” diyerek teşekkür ettiği Rize’ye bu teşekkür mesajlarına karşılık 1’i kesin olmamakla beraber 6 meclis  komisyon üyeliği verdi.

RİZE MİLLETVEKİLLERİ KOMİSYON ÜYESİ

Ak Parti Rize Milletvekillerinden Hasan Karal’ın Dışişleri ile Çevre Komisyonu, Hikmet Ayar’ın Plan ve Bütçe Komisyonu, Osman Aşkın Bak’ın ise Dışişleri Komisyonunda üye olarak yer aldığı, Karal’ın ayrıca kesin olmamakla birlikte 3. bir komisyonda da üye olarak yer alabileceği öğrenildi.

2014 Yerel Seçimleri, Cumhurbaşkanlığı Seçimi, 7 Haziran 2015 Milletvekilliği Genel Seçimleri ve 1 Kasım 2015 Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Ak Parti’nin en çok oy aldığı il olarak rekor kıran Rize, bu başarısının cezasını çekmeye devam ediyor!

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘başarılı iller bakanlık ile ödüllendirilecek’ sözü ile son 4 seçimde rekorlarla 4 Türkiye Birinciliği elde eden Rize’de Bakanlık beklentisi zirve yaparak kentte büyük bir sevinç ve heyecan yaşatırken, yeni kabinenin açıklanmasıyla o heyecan ve sevinç yerini büyük bir hüsrana bıraktı. Zira, Davutoğlu’nun açıkladığı Bakanlar Kurulunda ne Rize Milletvekilleri ne de diğer illerden milletvekili seçilen Rizeli bir milletvekili Bakanlık koltuğunda yer alabildi.

RİZE'DEN BAKAN YOK, TRABZON'DAN 3 BAKAN KABİNEDE

Başbakan Davutoğlu’nun açıkladığı Bakanlar Kurulu listesinde Türkiye rekortmeni Rize’den hiçbir milletvekili bulunmazken Trabzon’dan Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzonlu Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Trabzonlu Enerji Bakanı Berat Albayrak, Ordulu Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bayburtlu Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gümüşhaneli Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Samsun’dan Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç yeni kabinede yer alarak bu iller ödüllendirildi.

Rize STK’larının ve kamuoyunun Bakanlar Kurulu açıklanmadan önce Bakanlık beklentisi içeren açıklamalarına rağmen kabinede Rizeli Bakan yer almayışına sessiz kalarak tepki göstermemeleri açıklanan Meclis Komisyon Başkanlıklarında da kendini gösterdi. TBMM'de 18 ihtisas komisyonu, ilk toplantılarını yaparak başkan ve divan üyelerini belirledi. Komisyon başkanlıklarında tıpkı bakanlar kurulunda olduğu gibi Rizeli hiçbir isim yer almadı.

AK PARTİ VE DAVUTOĞLU RİZE’NİN BEKLENTİLERİNİ KARŞILAMAZSA 2019’DA İŞİ KOLAY OLMAYACAK

Bakanlık ve meclis komisyon başkanlıklarıyla Rize’yi hüsrana uğratan Ak Parti Genel Merkezi ve Başbakan Davutoğlu’nun, Rize’nin beklediği yatırımları sonlandıramaz ve Rize’nin beklentilerine cevap veremezse 2019 yılının bahar aylarında yapılacak olan yerel seçimle birlikte, aynı yılın ağustos ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi ve kasım ayından önce yapılacak olan genel seçimlerde Rize’de Türkiye birinciliklerinin bir kenara bırakılıp seçimi kazanmak için çalışacağı yıl gibi gözüküyor.

18 İHTİSAS KOMİSYON BAŞKANI BELLİ OLDU

TBMM'de 18 ihtisas komisyonu, ilk toplantılarını yaparak başkan ve divan üyelerini belirlerken seçimler sonucunda koltuğunu tek koruyan isim AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya oldu. İyimaya, 24. Dönem'de olduğu gibi yine Adalet Komisyonu Başkanlığına seçildi.

Daha önce Çevre Komisyonu Başkanlığı yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya ise bu dönem Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı oldu.

Eski Başbakan Yardımcısı, AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı; Eski Başbakan Yardımcısı, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler ise Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı seçildi. 

Eski AK Parti Grup Başkanvekili AK Parti İstanbul Milletvekili Belma Satır, bu dönem Dilekçi Komisyonu Başkanlığı görevini yürütecek.

Belma Satır'ın yanı sıra ikinci kadın komisyon başkanı ise Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı, AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu oldu.

Anayasa Komisyonu Başkanlığına AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, 

Milli Savunma Komisyonu Başkanlığına AK Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü,

İçişleri Komisyonu Başkanlığına AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç,

Dışişleri Komisyonu Başkanlığına AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan, 

Çevre Komisyonu Başkanlığına AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, 

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanlığına AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, 

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığına AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, 

Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanlığına AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız,

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığına AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç,

KİT Komisyonu Başkanlığına AK Parti Ankara Milletvekili Fatih Şahin,

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığına AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu,

AB Uyum Komisyonu Başkanlığına AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar seçildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum