Memur Sen Rize'den Çin'in Doğu Türkistan Politikasına Tepki

Memur-Sen Rize Şubesi, Çin'in Doğu Türkistan'da uyguladığı politikaları protesto etti.


Memur Sen Rize'den Çin'in Doğu Türkistan Politikasına Tepki

Çin ile BM İnsan Hakları Konseyi arasında gerçekleştirilecek olan "Çin'deki insan hakları ihlalleri görüşmesi" öncesi Memur-Sen'e bağlı sendikaların Rize şubesi temsilcilerinin katılımıyla basın açıklaması yapıldı. 

Memur-Sen İl Başkanı Resul Usta, yaptığı açıklamada, Doğu Türkistan'ın yanında, Çin zulmünün karşısında olduklarını belirtti. 

memur-sen-rizeden-cinin-dogu-turkistan-politikasina-tepki.jpg

Cenevre'de BM İnsan Hakları Komisyonunda, Çin hükümetiyle karşılıklı olarak Çin'deki insan hakları ihlallerinin değerlendirileceği bir toplantının düzenleneceği hatırlatan Usta, şunları kaydetti: "Biz bu noktada dünyanın bütün iyi insanlarına, insanlığa önemli vazifeler düştüğüne inanıyoruz. Eğer dünyanın iyi insanları bu konuyu sahiplenip, zulme karşı bir hat oluşturmazsa, Doğu Türkistan başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde yaşayan mazlumlar iki zalimden birinin zulmüne maruz kalması kaçınılmazdır. Bu yüzden dünyanın bütün iyi insanları zulme karşı güçlü bir hat oluşturmalı, adalet ve özgürlük dünyamıza hakim kılınmak için sorumluluk almalı ve hep birlikte haykırmalı. İnsan onuru dokunulmaz, özgürlükler kısıtlanamaz." 

Usta, Çin Komünist Partisinin geliştirdiği politikalarla insanların ya ölüme sürüklendiğini ya da yerlerinden yurtlarından edildiğini ileri sürerek, insanlığın onur mücadelesine ne Çin'in ne de Çin Seddi'nin dayanacağını söyledi. 

resul-usta-008.jpg