Anne ve babasının şeker hamurundan büstünü yaptı

Trabzon'da yaşayan 5 çocuk annesi pastacı Pınar Kınalı, 12 yıl önce trafik kazasında kaybettiği anne babasına özlemini, şeker hamurundan yaptığı büstleriyle gidermeye çalışıyor.


Anne ve babasının şeker hamurundan büstünü yaptı

Trabzon'da yaşayan 5 çocuk annesi Pınar Kınalı, 12 yıl önce trafik kazasında kaybettiği anne ve babasının şeker hamurundan büstünü yaptı.

Trabzon'un Vakıfkebir ilçesinde yaşayan, ürettiği pastaları iş yerinde ve internet üzerinden satışa sunan Pınar Kınalı, Master Of Cake İstanbul 2018 Festivali'nin tanıtımı için geldiği Samsun'da, şeker hamurundan yaptığı büstleri sergiledi.

Kınalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaptıkları arasında en özelinin 12 yıl önce trafik kazasında kaybettiği annesinin büstü olduğunu söyledi.

Anne ve babasını trafik kazasında kaybettiğini, onların hatıralarını yaşatabilmek için şeker hamurundan büst yapımına merak saldığını anlatan Kınalı, 6 ay önce şeker hamurundan pasta yapmayı öğrendiğini belirtti. Daha sonra şeker hamurundan büst yapımı konusunda eğitim aldığını ve kendisini geliştirdiğini ifade eden Kınalı, şöyle konuştu:

"Annemi babamı kaybedince onları canlandırmayı, büstlerini yapmayı çok istedim. Şeker hamuruyla bunu başardım. İlk olarak şeker hamurundan ölen annemin ve babamın büstünü yaptım. Onları en azından bu şekilde canlandırmayı düşündüm. Babamın büstü zarar gördü. Annemin büstünün manevi değeri bende çok fazla. Kendimi büst yapımı konusunda geliştirdim, anne babamın yeniden büstlerini yapacağım."