Fırtınada Rafting Botu Devrildi.

Fırtına deresinde ard arda yaşanan bot kazları rafting sporuile profesyönel şekilde yapan kişileri ve tesisleri ölümsüz şekilde etkiliyor.

Fırtınada Rafting Botu Devrildi.
21 Mayıs 2016 - 18:42

Çamlıhemşin yolu üzeri 5. kilometresinde birinci şelale denilen mevkide Livadi Raftine ait bir bot devrildi.

Alınan bilgiye göre ; Devrilen bottan düşen bir kişi kalp masajı ile son anda hayata döndü, Fırtına deresinde bir hafta içinde ikinci bot kazasının yaşanması bu spora gönül veren gençleri ve bölgeye gelerek fırtına deresinde Rafting yapmak isteyen turistleri olumsuz şekilde etkileyecek bu kazaların neden peş peşe yaşandiği sorusu sorulmaya başlandı?

Bot kazasında, Bottan düşerek bir kilometre suda sürüklenen kazazede aşırı suya ve taşlık alanda darbelere maruz kalınca panik yaptı ve kalbi durdu, tesadüfen olayı gören Didi Rafting personellerinden deneyimli rehber Sinan Serin kazazedeye anında  kalp masajı yaparak kişiyi hayata döndürdü.
Kazazede olay yerine gelen anbulansla Kaçkar devlet hastanesine kaldırıldı, son alınan bilgiye göre kişi hayati tehlikeyi atlattığı yönünde.

BU KAZALAR BEDEN PEŞ PEŞE YAŞANMAYA BAŞLADI?

Bir hafta içinde fırtına deresinde yaşanan ikinci  bot kazası raftinge bakış açısını zedelerken, bazı tesis sahipleri yaşanan bu kazalarla ilgili; " Her geçen gün giderek artan tesisleşme beraberinde deneyimsiz ve rafting botu sevk ve idaresini bilmeyen kendini rehber olarak tanıtan ancak belge sahibi olmayan kişilerin bu işe el atmasına yol açıyor, bu spor elbetteki riski yüksek bir spor, kaza herkesin başına gelebilir, bizlerinde geçmişte bu tür olalar başımıza geldi, şuan bu üzücü olayı yaşayan arkadaşımızın bağlı olduğu tesisinde belgeleri kesinlikle tamdır diye düşünüyoruz, ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta, tesislerimiz değil bu işi yapan arkadaşların deneyimli ve belgeli rehberleri tercih etmeleridir. 

Yetkililerden isteğimiz, turizim adına trilyonlarca lira harcanarak yapılan bu tesislerin ve fırtına havzasının isminin kötüye çıkmamasıdır, bu anlamda bot indiren tesislerin,  rehberlerin lisanslı ve deneymli olmaları noktasında kontröllerin sıklaştırılması dır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum