Erdoğan: Rusya ile uçak krizini tırmandırmak istemiyoruz

IŞİD gibi örgütlerin öncelikli hedefinin kendisi gibi düşünmeyen Müslümanları yok etmek olduğunu söyleyen Erdoğan, "Müslümanlar bekaa mücadelesi veriyor" dedi

Erdoğan: Rusya ile uçak krizini tırmandırmak istemiyoruz
25 Kasım 2015 - 14:10

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) 31. Toplantısı'nın açılışında konuştu. Rusların IŞİD'i değil Bayırbucak Türkmenleri'ni vurduğunu söyleyen Erdoğan, sınırlarımız içinde vurulan Rus uçağından kopan bazı parçaların Türkiye'de iki kişiyi yaraladığını söyledi. Rusya uçak krizini tırmandırma gibi bir niyetleri olmadığını açıklayan Cumhurbaşkanı, düne kadar böyle bir olayın olmamasının da tamamen Türkiye'nin hoşgörüsü olduğunu belirtti. Erdoğan konuşmasından satırbaşları şöyle:

Kardeşlik ihlali

350 milyon kardeşimiz aşırı yoksulluk şartları altında yaşama tutunmaya çalışıyor. Sahra altındaki bölgelerde bu oran daha yüksek. TV ekranlarına yansıyan kıtlık görüntüleri daha çok İslam İşbirliği Teşkilatı'na üye ülkelerin coğrafyalarında meydana geliyor.

Müslümanlar kardeştir. Hayatına istikamet vermesi gerekiyor. Kardeşliğimiz ne kadarsa müslümanlığımız da o kadardır. kardeşi kardeşe bağlayan değerler sadece sevgi ve ilgi değildir. Aynı zamanda haktır. Kardeşliği bir ahlak ve hukuk konusu haline getirmek zorundayız. İslam coğrafyası medeniyet coğrafyasından bir zulüm coğrafyasına dönüşüyorsa kardeşlik ihlali bunun en büyük nedenidir.

Çocukların en temel ihtiyaçlarını karşılayamadan öldüğü dünyamızda hiç kimse güvende değildir. Kardeşlik hukukunun ihlal edildiği bir ortamı ateş çukurunun yanında bekleyemeye benzetmiştir Kuran'ı Kerim.

Merhamet ve adalet sıfatlarından mahrum bir büyümenin bizi götüreceği yer sorunlar yumağıdır. Bugünümüzü ve yarınımızı garanti altına almanın yegane yolu paylaşmayı arttırmaktır.

Bekaa mücadelesi veriyoruz

Diğer ülkelerin bizim sorunlarımızla ilgilenmesini beklemeden sorunlarımızla cesaretle yüzleşmemiz gerekiyor.

Müslümanlar olarak bekaa mücadelesi verdiğimiz ağır bir mücadeleden geçiyoruz. Suriye'de savaş 5. yılına girmek üzere. Hesaba çekilmeden önce kendimizi hesaba çekmemiz lazım. Şu anada kadar 380 bin Suriyeli masum, devlet terörü yüzünden katledildi.

Barış dini İslam'ı kendi kirli emelleri için araç kullanan bir avuç cinayet şebekesi en başta da insanları katlediyor. Adına, DEAŞ, Boko hAram, El Kaide denilen örgütler İslam dünyasının başkaları tarafından tanzimine figüranlık yapıyor. Bunların en büyük hedefi kendileriyle aynı görüşü paylaşmayan müslümanlardır. Bu örgütler en büyük zararı dinimize vermiştir. Haricilerden haşhaşilere kadar gördüğümüz şer odaklarına karşı kararlı bir duruş sergilememiz şart.

İslam'ı zehirleyen kanser hücreleri

Aklı selime, bin düşünüp bir söylemeye herzamankinden daha çok ihtiyacımız var. Evlatlarımızı zehirleyen 1400 yıllık sahih İslam geleneğini zehirleyen kanser hücrelerini atmak önce bizim görevimizdir.

Geçen gün Mali'de ölenlerle Nijerya'da ölenler arasında bir ayrım yapmadık yapmıyoruz. İnsan olanlar da terör nereden gelirse gelsin, ilkeli bir tavır takınılmalı. Ortadoğu'da ölenlere birer istatistik olarak bakılırsa bu tavır ancak terör örgütlerinin işine yarar. Kuşlara, böceklere gösterilen hassasiyet Ege'de can verenlere gösterilmezse çok daha büyük felaketler yaşanacak. Güvenlik ve huzurun yolu mültecilere tekme atmaktan, içi insanlarla dolu botu şişleyerek batırmaktan geçmiyor. Dikenli tellerin arkasına saklanarak sorundan korunamayacağını herkesin görmesi gerekiyor.

Terörü bir inanca aitmiş gibi gösteremezsiniz. Kimse, nereden olursa olsun, İslam'la terörü bir arada ifade edemez. Terörü İslam'a bir sıfat olarak kimse kullanamaz. Buna kimsenin hakkı yoktur.

Uçağın parçaları sınırlarımızın içine düştü

Hava sahamızı ihlal eden milliyeti belli olmayan iki uçak 5 dakika içinde 10 kez uyarılmıştır. Bu uçaklarından birisi Suriye'ye dönerken diğeri sınırn ihlalini sürdürmeye devam etmiştir. Bunun üzerine devriye görevini yapan F16'larımız sınır ihlali yapan uçağa ateş açmıştır. Suriye uçağına ait bazı parçalar sınırlarımız içine düştü. 2 vatandaşımzı yaralandı.

Onlar açıklayınca uçağın milliyetini öğrendik

Rusya'nın açıklamasıyla bu uçağın Rusya Federasyonu'na ait olduğu anlaşılmıştır. Bir defa Bayırbucak Türkmenleri'nin olduğu yerde DAEŞ yoktur. Kimse kandırmasın. Çok uzun bir süredir böyle bir olayın yaşanmaması için büyük çaba harcıyorduk. Nitekim çeşitli tarihlerde çeşitli kanallarla hassasiyetimiz iletildi. Düne kadar böyle bir olayın olmamasının nedeni Türkiye'nin iyi niyetli tavrıdır.

Bu hadiseyi tırmandırmayı düşünmüyoruz

Bu hadiseyi tırmandırmayı kesinlikle düşünmüyoruz. 1 haftadır sınırlarımıza doğru göç başlamıştır. Bu bombardımandan kaçan soydaşlarımızı bir taraftan Hatay'dfaki kamplara almaya başladık. Zulme rıza zulümdür. Biz her türlü terör örgütüne ve devlet terörü uygulayan Esed rejimine de karşıyız

YORUMLAR

  • 0 Yorum