Erdoğan Rize-Artvin Havalimanı İle İlgili Konuştu

Bölgenin önemli bir ihtiyacı olan havalimanı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan memleketi Rize`de açıklamalarda bulundu.

Erdoğan Rize-Artvin Havalimanı İle İlgili Konuştu
20 Mayıs 2016 - 17:05

Bu yıl havalimanının ihalesinin de yapılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ihalenin yapılmasıyla Artvin ve Rize'nin bir bölge havalimanına kavuşacağını vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, havalimanın Ordu-Giresun'da olduğu gibi aynı şekilde deniz üzerinde yapılacağını ve dünyadaki müstesna havalimanlarından bir tanesi olacağını söyledi.

Erdoğan, "Havalimanının inşası ile ilgili teknik hazırlıklar bitmek üzere, adımı kararlı bir şekilde atacağız ve ihaleden sonra da yapımı süratle devam edecek." diye konuştu. 

TURİZMİN ALTINI ÇİZDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Turizm, Rize için en az çay kadar büyük kazanç sağlama potansiyeli olan bir sektör. Rize aslında önemli bir destinasyon ama Rize'nin kadrini kıymetini Rizeli bilmedi ki başkası bilsin. Başbakan olduğum günden beri hep söylerim, Allah aşkına Rize'de ev mi yapıyorsun, ev yapıyorsan şu yerel mimariyle, özgün mimariyle bu evi yap. Rastgele böyle çıkıyor da çıkıyor, dikey mimariyle. Öyle mimari proje falan da yok. Kendi aklı ne el veriyorsa onu yapıyor. Sevgili hemşehrilerim, böyle bir şey olmaz. Bizim özgün mimarimizin, inanın kendisi burada çok ciddi bir çekim alanı oluşturacaktır. Nasıl Safranbolu, Beypazarı evlerine gidiyorlarsa, inanın Rize'ye sadece bunun için gelecek olanlar var. Çok böyle devlet başkanlarını, bazen kendilerine video çekimlerini gösterdiğimde 'nerede bunlar' diyorlar. 'Burası cennet' diyorlar. Ama bu cennetten ne için o insanları mahrum ediyoruz. Öyleyse eğer kendimize ev yapıyorsak 4-5 kat evi, çok da sondaj itibarıyla durumu uygun olmayan yere yapmanın anlamı yok. Ne zemin etüdü yaparlar, ne başka bir şey. Gelir kondurur, ondan sonra da sel felaketi olduğu zaman başlar devlete küfretmeye. Devletin suçu, ne suç senin. Sen geldin bu şekilde yaptın. Kondurdun buraya, devleti suçlamanın bir anlamı yok, gel şunu bizim özgün mimarimize uygun yap iş bitsin."

RİZE YATIRIM A.Ş.'NİN OTOL PROJESİ
Bunların aşılması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, sanayicilerden, tüccarlardan özgün mimarinin vatandaşlara anlatılmasını istedi. Yeni yeni oteller yapılmaya başlandığını bildiren Erdoğan, Rizespor A.Ş'nin de bir otel projesi olduğunu ve yakın zamanda hayata geçmesiyle Rize'nin otelcilik alandaki sıkıntısını büyük oranda aşacağını kaydetti.


YORUMLAR

  • 0 Yorum