Dünya Şampiyonu Motorcu Sofuoğlu Rize'de Formulaz'a Katılacak

Dünya Şampiyonu Motorcu Sofuoğlu Rize'de Formulaz'a KatılacakDört kez Dünya Supersport Şampiyonu olan motorsikletçi Kenan Sofuoğlu ve Avrupa Superstock Şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu, 21 Ağustos Pazar günü Rize’de düzenlenecek olan Red Bull Formulaz tahta araba yarışlarına katılacak

Dünya Şampiyonu Motorcu Sofuoğlu Rize'de Formulaz'a Katılacak
17 Ağustos 2016 - 17:16 - Güncelleme: 17 Ağustos 2016 - 22:50

Etkinliğin bu yılki özel konukları dört kez Dünya Supersport Şampiyonu motorsikletçi Kenan Sofuoğlu ve Avrupa Superstock Şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu olacak. Tahtadan araçların kıyasıya mücadele ettiği yarışlar, 21 Ağustos Pazar günü Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Tunca Beldesi’nde gerçekleştirilecek.

Red Bull Formulaz tahta araba yarışları, bu yıl sekizinci kez Karadeniz’de genç yaşlı herkesi Formula 1 heyecanı ile bir araya getiriyor. Tarihi 1900’lerin başına dayanan geleneksel tahta araba yarışlarının coşkusu Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Tunca beldesinde 21 Ağustos Pazar günü yeniden yaşanacak.

Kendine özgü kuralları, eğlenceli parkuru ve festival havasındaki atmosferiyle Red Bull Formulaz, Karadeniz’in en iyi tahta araba yarışmacılarını bir araya getirecek. Yarışlara katılımın en önemli şartı, araçların tamamen tahtadan ve el ile yapılması. Yönlendirme için direksiyonu bulunması gereken araçta dört tekerlek şart. Katılımcılar kendi tasarımları olan birbirinden ilginç tahta arabalarla 1.6  kilometrelik parkurda 60-70 kilometre hıza ulaşacaklar.

40 yaş üstü katılımcıların ayrı bir kategoride yarıştığı Red Bull Formulaz, 18 yaşını tamamlamış herkesin katılımına açık. Yarışı ilk üç sırada bitirenler ve en yaratıcı tasarımı gerçekleştiren yarışmacı ödüllendiriliyor.

Etkinliğin bu yılki özel konukları dört kez Dünya Supersport Şampiyonu motorsikletçi Kenan Sofuoğlu ve Avrupa Superstock Şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu olacak.

Milli motorsikletçi Kenan Sofuoğlu ikinci kez katılacağı yarış için  “Red Bull Formulaz’a iki yıl önce katılmıştım. Oranın insanı gerçekten adrenalin dolu insanlar ve benim de kökenim o bölgeden geliyor. İlk kez gittiğimde bu araba motorsuz sen kullanamazsın demelerine rağmen katılıp yarışı kazanmıştım. Red Bull Formulaz bence Türkiye’de eşi benzeri olmayan yarış organizasyonlarından biri.” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum