Doğu Park Yaz Sezonunda Hizmete Açılacak

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Hamidiye Mahallesinde yapımı devam eden içerisinde sosyal ve spor tesislerinin de yer aldığı Doğu Park Projesinin yaz sezonunda tamamlanacağını ve parkın yaz sezonunda hizmete açılacağını söyledi.

Doğu Park Yaz Sezonunda Hizmete Açılacak
21 Mart 2018 - 13:00

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, beraberindeki Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve Birim Müdürleriyle birlikte “On Numara Projeler” arasında yer alan Batı Park, Doğu Park ve Meydan Projelerindeki çalışmaları yerinde inceledi.

Çalışmaların son durumu hakkında yetkililerden bilgi alan Belediye Başkanı Kasap, “Batı Park projemizi üniversitemizle birlikte yürütüyoruz. Aldığımız bilgiler doğrultusunda da yaklaşık olarak yüzde 45’inin tamamlanmış olduğunu öğrendik. Dolgu işlemlerinin de Eylül ayında tamamlanacağını konusunda bilgi aldık. Batı Parkın ikinci aşaması da peyzaj çalışmaları şeklinde olacaktır.” dedi.

bati-park,-dogu-park-ve-meydan-projelerinde-calismalar-devam-ediyor-(4).jpg

Meydan Projesinin ikinci aşamasına yönelik olarak çalışmaların devam ettiğini ifade eden Başkan Kasap, Meydan Projesi’nde yaklaşık 600 araçlık bir otopark olacağını ifade ederek, proje tamamlandığında Rize trafiğinin rahatlayacağını belirtti.

Doğu Park Projesi’nin sosyal tesis kısımlarında ve elektrik aksamı kısmında eksiklikler olduğunu belirten Kasap, iki – üç ay içerisinde bu eksikliklerin giderilip yaz sezonunda parkın kullanıma açılacağını kaydetti.

Yaz sezonunda kullanıma açılacak Doğu Park Projesi içerisinde yaklaşık 10.000,00 m2 alanda çocuk oyun parkları, 2000m 2alanda asfalt yürüyüş yolu, 1500 m2 alanda desenli baskı beton yürüyüş yolu, engellilerin kullanımına uygun yürüyüş yolları, kauçuk zemin kaplamalı oyun yerleri, 9 adet ahşap kamelya, 30 adet ahşap oturma bankı, 16 Türk Devleti bayrak direği, 115 m2 alanda amfi tiyatro merkezi 560 m2 alanda üzeri asma germe sistemi ile üzeri kapalı 1 adet büfe, mescit, tuvalet ve duş binalarının bulunduğu sosyal tesis, 1000 m uzunluğunda sosyal tesis alt yapısı, 51000 m3 toprak kazısı, 1733 m2 alanda parke taşı zeminli otopark yer aldığı belirtildi.

bati-park,-dogu-park-ve-meydan-projelerinde-calismalar-devam-ediyor-(5).jpgbati-park,-dogu-park-ve-meydan-projelerinde-calismalar-devam-ediyor-(6).jpgbati-park,-dogu-park-ve-meydan-projelerinde-calismalar-devam-ediyor-(2).jpgbati-park,-dogu-park-ve-meydan-projelerinde-calismalar-devam-ediyor-(4)-001.jpg

bati-park,-dogu-park-ve-meydan-projelerinde-calismalar-devam-ediyor-(8).jpgbati-park,-dogu-park-ve-meydan-projelerinde-calismalar-devam-ediyor-(9).jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum