Doğu Karadeniz`e Kar Yağışı Bekleniyor!

Doğu Karadeniz`e Kar Yağışı Bekleniyor!

Doğu Karadeniz`e Kar Yağışı Bekleniyor!
17 Ekim 2016 - 12:09 - Güncelleme: 18 Ekim 2016 - 09:28

Meteoroloji, hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağını açıkladı.

Doğu Karadeniz kıyı kesiminde kuvvetli, Rize çevreleri ile Trabzon'un doğu ve Artvin'in kıyı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli olması beklenen yağışların, akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması öngörülüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Malatya çevreleri yağışlı geçecek. Genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışlar, Doğu Karadeniz kıyı kesiminde kuvvetli (21-50 mm), Rize çevreleri ile Trabzon'un doğu ve Artvin'in kıyı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 mm) olacak.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Hava sıcaklığı, kuzey ve iç kesimlerde 3 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege ile Batı Karadeniz'in batı kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esecek. Yağışlar, Doğu Karadeniz kıyı kesiminde kuvvetli (21-50 mm), Rize çevreleri ile Trabzon'un doğu ve Artvin'in kıyı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 mm) olacak. Kuvvetli yağış nedeniyle Ani sel, taşkın, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. ORTA ve DOĞU

KARADENİZ BÖLGESİ: Çok bulutlu ve bölge geneli yağışlı geçecek. Genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra doğusunun iç kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur şeklinde olması beklenen yağışların, akşam saatlerine kadar Doğu Karadeniz kıyı kesiminde kuvvetli (21-50 mm), Rize çevreleri ile Trabzon'un doğu ve Artvin'in kıyı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 mm) olması bekleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum