Doğaya 40 Ton Yem Bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğünün, yiyecek bulmakta sıkıntı çeken yaban hayvanları için doğaya 40 ton yem bırakma çalışması başlattığı bildirildi.

Doğaya 40 Ton Yem Bırakıldı.
14 Ocak 2016 - 10:41 - Güncelleme: 14 Ocak 2016 - 15:44

Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı sonucu yiyecek bulmakta sıkıntı çeken yaban hayvanları ve sokak hayvanları için 15 Aralık 2015 ile 10 Ocak 2016 tarihleri arasında çalışma yürütüldüğü ifade edildi.

 

Bölge Müdürlüğüne bağlı Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon illerinde yüksek kesimlerde yer yer 1-2 metre kar yağışı sonucu besin ortamları karla kaplanan yaban hayvanları için bölgede bugüne kadar 8 ton yem bırakıldığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

 

"2015-2016 kış döneminde, tabiatları karla kaplanan ve yiyecek bulmakta sıkıntı çeken yaban hayvanlarının doğal yaşam ortamlarında desteklenmesi için besi yemi, sakatat, ot, yonca, pazar artığı, yemek artığı ve saman besin sepeti olmak üzere toplam 39 bin 279 kilogram yemleme planlaması yapılmıştır. Hava şartlarına göre devam eden yemleme çalışmaları ile yaban hayvanlarının doğal yaşam ortamlarında beslenmesi sağlanarak, yerleşim yerlerine inmeleri, tarımsal ürünlere ve insanlara zarar vermeleri önlendiği gibi doğal popülasyonları da korunmaktadır. Yemleme faaliyetleri, çalışanlarımızın yanında avcı derneklerimiz, fahri av müfettişleri, vatandaşlarımız ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte gerçekleştirilmektedir. Vatandaşlarımızdan, esnafımızdan, avcı derneklerimizden de yem bağışları yapılmaktadır. Bu konuda duyarlılığın artması, yaban hayatının korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması açısından son derece faydalı olmaktadır."

 

Açıklamada, Artvin'de 10 bin, Giresun'da 15 bin 500, Gümüşhane'de 6 bin, Rize'de 3 bin 200 ve Trabzon'da 4 bin 579 kilogram olmak üzere toplamda 39 bin 279 kilogram yemleme faaliyetinin gerçekleştiği, sokak hayvanları için de 8 bin kilogram yemleme yapıldığı vurgulandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum