Cizre ve Silopi'deki operasyondan nefes kesen görüntüler

Cizre ve Silopi'de terör örgütüne yönelik dev operasyondan çarpıcı görüntüler, güvenilk güçlerinin mahalle mahalle, ev ev ilerleyerek teröristleri etkisiz hale getirdiğini ortaya koydu.

Cizre ve Silopi'deki operasyondan nefes kesen görüntüler
17 Aralık 2015 - 15:14 - Güncelleme: 18 Aralık 2015 - 13:50

Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçelerined sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan 10 bin skerin katıldığı dev operasyon 3. gününe girdi. Teröristlerin yakalanması, barikat ve hendeklerin kaldırılması için başlatılan operasyon sürerken ilçelerdeki sağlık hizmetlerinin aksamadan sürmesi için görevliler olağanüstü çaba sarfediyor.

Operasyana verilen isimler

Teröristlerin yakalanması, el yapımı patlayıcı, bomba ve mayınlarla tuzaklanmış hendek ve barikatların bertaraf edilmesi için başlatılan operasyon güvenlik güçleri tarafından titizlikle yürütülüyor. Silopi'deki operasyona "Şehit Polis Muhammet Onur" adı verilirken Cizre'deki operasyon "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demir" olarak adlandırıldı. Güvenlik güçleri iki operasyonda şu ana kadar biri Silopi'de, 22'si Cizre'de olmak üzere 23 teröristi etkisiz hale getirdi.

15-12/17/aa_picture_20151217_7074217_high-1450345037.jpg

Barikatlar imha ediliyor

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Silopi'de güvenlik güçleri operasyonlarını sürdürüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının yanı sıra polis özel harekat birimlerinin de katıldığı operasyonda teröristlerce tuzaklanan barikatlardan bazıları imha edildi. Bu arada Nuh Mahallesi'nde güvenlik güçlerine bombalı saldırı düzenlendi. Teröristlerin yola döşediği bombanın zırhlı araç geçtikten sonra patlaması sonucu can kaybı yaşanmazken çevredeki araç ve evlerde hasar meydana geldi.

15-12/17/aa_picture_20151217_7074208_high-1450345054.jpg

Güvenlik güçleri, teröristlerin bulunduğu bazı yerlerde kontrolü sağlarken ilçedeki hareketlilik devam ediyor.

Cizre'de silah sesleri

Teröristler ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sokağa çıkma yasağı bulunan Cizre'de de sürüyor.

Çatışmalar bazı mahallelerde yoğunlaşırken ilçeden zaman zaman silah ve patlama sesleri geliyor, bazı noktalardan duman yükseliyor. Terör eylemleri nedeniyle birçok kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı ilçede teröristler, vatandaşların ilçeyi terk etmelerine engel oluyor. Terör örgütü üyeleri, ilçeden giden bazı ailelerin evlerini ise ateşe veriyor.

 

Çatışmaların devam ettiği ilçede teröristler, ilçe emniyet müdürlüğünün ek hizmet binasına roketatarlı saldırı düzenledi. Roketin binaya isabet ettiği saldırıda maddi hasar meydana geldi.

Sağlık hizmetlerinde aksama yok

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı söz konusu iki ilçede sağlık hizmetlerinde ise bir aksama yaşanmıyor. Cizre'de evlerinden özel araçlarla alınan diyaliz hastalarının tedavileri Cizre Devlet Hastanesinde devam ederken hastanede ameliyatlar da sürüyor. Hamilelerin kontrol altında tutulduğu hastanede acil sağlık hizmetleri de karşılanıyor.

15-12/17/aa_picture_20151217_7074205_high-1450345083.jpg

Cizre Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Hidayetullah Erzen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanede sağlık hizmetleri verilmesi konusunda eksiklerinin olmadığını belirtti.

Gerekli ihtiyaçları temin ettiklerini ve il dışından da takviye ekiplerin geldiğini aktaran Erzen, "Diyaliz hastalarımızın nakilleri yapıldı. Şu anda 22 diyaliz hastasının tedavisine devam edilmektedir" diye konuştu.

Hastaneye roket isabet etti

Hastanede hamilelerin kontrollerinin de gerçekleştirildiğini aktaran Erzen, sağlık hizmetlerini vermeyi sürdürdüklerini aktardı. Hastane çevresinde gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını ifade eden Erzen, teröristlerce atılan bir roketin hastane duvarına bir isabet ettiğini söyledi. Akşam saatlerinde gerçekleşen bir başka saldırıda ise hastanenin ikinci katına roket isabet etti. Teröristlerin roketli saldırısı sonucu hastanede hasar meydana geldi.

Öte yandan ilçede elektrik ve su konusunda da sıkıntı yaşanmıyor. Tüm evlere elektrik ve su verilmeye devam ederken cep telefon hatları da çalışıyor. Cizre Kaymakamlığınca özel izin verilen bazı fırın ve marketler hizmet vermeyi sürdürürken nöbetçi eczaneler de görev yapıyor.

15-12/17/aa_picture_20151217_7074224_high-1450345095.jpg

Silopi'deki sağlık hizmetlerinde de bir aksama yaşanmıyor. Silopi Devlet Hastanesi de hastalara hizmet vermeyi sürdürürken ihtiyacı olan hastalar evlerinden alınarak hastaneye getiriliyor. Güvenlik güçlerinin hastane çevresindeki önlemleri ise sürüyor.

Vali Su: Yasak can güvenliği için

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki ilçedeki operasyonların devam ettiğini belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum