ÇAYKUR'dan Çay Üreticisine Bayram Müjdesi. Temmuz Paraları da Ödeniyor

Haziran ayı yaş çay paralarını Pazartesi ve Salı günü yaş çay üreticisinin hesaplarına aktaracak olan ÇAYKUR’un Temmuz ayına ait yaş çay ödemelerini de Kurban Bayramı öncesinde yapacağı öğrenildi.

ÇAYKUR'dan Çay Üreticisine Bayram Müjdesi. Temmuz Paraları da Ödeniyor
30 Temmuz 2018 - 09:25

Haziran ayı yaş çay paralarını Pazartesi ve Salı günü yaş çay üreticisinin hesaplarına aktaracaklarını ve üreticilerin hesaplarındaki parayı Salı ve Çarşamba günü çekebileceklerini kaydeden Çaykur Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, yaş çay üreticisine bayram müjdesini verdi. Alim, Temmuz ayına ait yaş çay ödemelerini Kurban Bayramı öncesinde yapacaklarını ve üreticilerin bayrama huzur içinde girmelerini ve mutlu bir bayram geçirmelerini sağlayacaklarını kaydetti.

Çaykur Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, yaş çay üretiminin yapıldığı Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerinde 19 Haziran’da başlayan ikinci sürgün yaş çay alımlarında sona yaklaştıklarını belirtti.

İkinci sürgün yaş çay döneminde şuana kadar 264 bin 500 ton dolayında yaş çay satın aldıklarını açıklayan Alim, bu rakamın geçen yılın aynı döneminin 112 bin ton üzerinde olduğunu kaydetti.

Alim, Haziran ayı ödemelerini Pazartesi ve Salı günü üreticilerin banka hesaplarına aktaracaklarını belirterek, “Haziran ayında satın aldığımız 60 bin 193 ton yaş çayın karşılığı olan 139 Milyon 648 bin lirayı 30 ve 31 Temmuz tarihlerinde üreticilerimizin banka hesaplarına aktaracağız. Üreticilerimiz Pazartesi günü hesaplarına aktarılan ödemeleri Salı günü, Salı günü hesaplarına aktarılan ödemeleri ise Çarşamba günü çekebilecek. Ayrıca, birinci sürgünde Ramazan Bayramı öncesinde üreticilerimizin bayrama mutlu ve huzurlu bir şekilde girmelerini sağlamak ve bayramı huzur içinde idrak edebilmeleri için birinci sürgüne ait Mayıs ayında alınan yaş çay ödemelerini bayram öncesinde gerçekleştirmiştik. Şimdi de üreticilerimizin Kurban Bayramını aynı şekilde mutlu ve huzurlu idrak edebilmeleri ve gönül rahatlığıyla bayramı bayram tadında yaşayabilmeleri için Temmuz ayında satın almış olduğumuz yaş çay bedellerine ait ödemeleri Kurban Bayramı öncesinde yapacağız. Üreticilerimize hayırlı olsun” diye konuştu.

ÇAYKUR, Temmuz ayı yaş çay bedeli olarak üreticiye 500 Milyon TL dolayında bir ödeme yapacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum