Bu İtiraflar Kanınızı Donduracak!

Rize polisi, boğulup tezek Kuyusuna atılan Ayşe Kandemir`in katilini bulmak için özel ekip kurdu. 350 şüpheli adım adım takip edilerek katile ulaşıldı.

Bu İtiraflar Kanınızı Donduracak!
07 Ocak 2016 - 11:26 - Güncelleme: 07 Ocak 2016 - 20:32

Olay yerinde düğmesi bulunan Ömer G., sperm örneği de uyuşunca cinayeti itiraf etti. Rize Çayeli'ne bağlı Kesmetaş Köyü'ndeki evinde yalnız yaşayan 36 yaşındaki Ayşe Kandemir, 17 Ekim 2015 tarihinde boğularak öldürüldükten sonra evinin ahırında  tezek kuyusuna atıldı. Olayın ardından Rize Emniyet Müdürü Adem Çıkıcı, cinayetin aydınlatılması için özel ekip kurulması talimatı verdi.

7 KİŞİLİK ÖZEL EKİP

Asayiş Şube Müdürü Selçuk Aldemir, biri komiser 7 kişiden oluşan özel ekip kurdu. Ekip, bir süre önce eşinden ayrılan genç kadının kan kanseri olan ve üç ay önce hayatını kaybeden oğlu için sık sık Trabzon'a gittiğini belirledi.

350 ŞÜPHELİ BELİRLENDİ

Köyünde bahçelerde çalışarak geçimini sağlayan genç kadının geceleri de Trabzon'a gittiğini tespit eden polis, gece kulüplerinin bulunduğu bölgelerdeki güvenlik kamerası görüntülerini günlerce izledi. Rize-Trabzon hattında 350 şüpheli belirlendi, 51 kişi gözaltına alınıp sorgulandı ve serbest bırakıldı. Ardından çember daraltıldı ve şüpheli sayısı 17'ye düştü.

FİZİKİ TAKİP BAŞLADI

Ardından da 17 şüpheliye yönelik fiziki takip başladı. Özel ekip, şüphelilerin gittiği lokantadaki kaşıktan, su bardağından ve masadan DNA için örnek ve parmak izi aldı. Takip altındakilerden Ömer G.'ye ait parmak izi evde de bulundu. Önceki gün gözaltına alınıp sorgulanan Ömer G.'den alınan kan ve saç örnekleri de cinayetin işlendiği evin duvardaki kan, yataktaki kıl, tükürük ve genç kadının üzerindeki spermlerle eşleştirildi.

DÜĞME EVİNDE ÇIKTI

DNA sonucunu bekleyen dedektifler, zanlının evini de aradı. Genç kadının evinde bulunan bir düğmenin Ömer G.'ye ait gömlekten koptuğu, olay yerinde izi bulunan çizmelerin de zanlıya ait olduğu anlaşıldı.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ

DNA örnekleri de eşleşince Ömer G. suçunu itiraf etti. Genç kadına bahçıvanlık yaparak yardım ettiğini belirten Ömer G. olay gününü şöyle anlattı: "Kapı açıktı. Gizlice eve girdim. Temizlik yapıyordu. 3 kez ensesine vurdum, yere düştü. Boğazını sıktım. Yatak odasına götürdükten sonra yastığı yüzüne bastırdım. Üzerine boşaldım. Daha sonra hayvan atıklarının bulunduğu kuyuya götürüp gömdüm." Zanlı Ömer G., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

 

İŞTE KATİL

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum