Bayık: Öcalan çekilme çağrısı yapamaz ona biz karar veririz

KCK Eş Başkanı Cemil Bayık, PKK'nın yurt dışına çekilme kararını ne HDP ne de PKK lideri Öcalan'ın veremeyeceğini belirterek "Öcalan çağrı yapamaz yaparsa da ona biz karar veririz" dedi.

Bayık: Öcalan çekilme çağrısı yapamaz ona biz karar veririz
01 Aralık 2015 - 12:22 - Güncelleme: 01 Aralık 2015 - 12:57

KCK Eş Başkanı Cemil Bayık "çekilme kararını ancak biz veririz" dedi.

"Pratiği biz yürütüyoruz"

BBC Türkçe’ye konuşan KCK Eş Başkanı Cemil Bayık, PKK’nın cezaevindeki lideri Abdullah Öcalan’ın “başmüzakereci” olduğunu ancak pratiği kendilerinin yürüttüğünü söyledi. “Apo'yla hareketimizin herhangi bir ilişkisi yoktur” diyen Bayık buna karşılık Öcalan ile görüşmeden hiçbir adım atmayacaklarını da belirtti ve “Hiç kimse Apo'yla PKK'yi birbirinden koparamaz” diye ekledi.

Abdullah Öcalan'ın bu süreçlerden sorumlu olmadığı belirten Bayık şunları söyledi: 

Apo'yla hareketimizin herhangi bir ilişkisi yoktur

Pratikten biz sorumluyuz, Apo sorumlu değil.  Apo'nun İmralı'da yapacağı bir şey yoktur o anlamda. Apo, oradan ne hareketi yürütebilir ne pratiği yürütebilir, ne de bu konularda herhangi bir karar verebilir. Öyle bir şansı, öyle bir imkânı yoktur. Apo'ya o imkânı tanımamışlardır.  Apo'yla hareketimizin herhangi bir ilişkisi yoktur."

"Ne HDP verebilir ne de Apo verebilir"

Cemil Bayık, silahlı güçlerin yurt dışına çekilmesi kararını kimin alacağıyla ilgili soruya ise, "Onun kararını ancak biz veririz, başkası veremez. Ne HDP verebilir ne de Apo. Apo bu koşullarda hangi kararı verebilir?" diye yanıtladı.

"Öcalan çağrı yapamaz yaparsa da biz karar veririz"

Öcalan’ın çekilme çağrısı yapması halinde nasıl davranacakları sorusu üzerine ise, “Olamaz. Olsa da biz karar veririz. O bizi ilgilendiriyor” dedi.

Bayıktüm söylemlerine karşılık, Kandil ile İmralı arasında çelişki olduğu iddialarını da yalanladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum