Arhavi'de selden geriye kalanlar

Yoğun yağış sonrası su baskınları Karadeniz'i çamura gömdü.

Arhavi'de selden geriye kalanlar
25 Ağustos 2015 - 11:30 - Güncelleme: 25 Ağustos 2015 - 21:04

Yoğun yağışlar sonrası dün bölgeyi etkisi altına alan sel ve toprak kaymalarının hasarları gün yüzüne çıkmaya başlıyor. Arhavi'de yoğun yağışlardan etkilenen ilçelerden biri. Şehir merkezinin göle döndüğü Arhavi'de sel ciddi hasarlara yol açtı. Arhavi Kaymakamlığı konu ile ilgili açıklama yaptı.

''Arhavi gece boyu devam eden yoğun yağıştan olumsuz etkilendi. Gün içerisinde aralıksız ve şiddetli yağan yağmur, öğle saatlerine doğru ilçe merkezi ve mahallelerde derenin taşması sonucu ciddi zararlara sebep oldu. Özellikle Aşağı ve Yukarı Hacılar, Yemişlik ve Kale Mahallesi afet alanına döndü.

 

İlçedeki çok sayıda iş yeri ve bodrum katını su basarken, araçlarda da ciddi hasarlar oluştu. Sahile vuran dev dalgalar yer yer karayoluna çıkarken, yolun suyla kaplanması araçların geçişi esnasında tehlike yarattı. Öte yandan yoğun yağış ilçe merkezi yanında özellikle Doğukent, Yalıkent, Hacılar İlk/Ortaokulu’nda yer alan sahil kesiminden başlamak üzere bölgenin içlerine kadar büyük sel tahribatı meydana geldi. Boyu 1,5 metreyi aşan sel, evlerde de korkulu anlar yaşanmasına sebep olurken, can kaybının yaşanmaması ise sevindiriciydi. Yetkililer yağışlar nedeni ile vatandaşlarımızın tedbirli davranmaları gerektiğini belirtti.''

YORUMLAR

  • 0 Yorum