Ardeşen GSK Liderlik Maçına Çıkıyor

Ardeşen GSK Liderlik Maçına Çıkıyor

Ardeşen GSK Liderlik Maçına Çıkıyor
22 Ekim 2016 - 14:08 - Güncelleme: 22 Ekim 2016 - 16:28

Türkiye Bayanlar Hentbol Süper Ligi’nde mücadele eden temsilcimiz Ardeşen Gençlikspor Kulübü ligin 5. Haftasında 23 Ekim Pazar günü kendi saha ve seyircisi önünde Yenimahalle Bld. Spor ile karşılaşacak.

Ligde haftanın liderini belirleyecek olan bu maça çıkacak iki ekip de şampiyonluğun en büyük favorilerinden. Ardeşen GSK Yenimahalle Bld. Spor ile oynadığı son iki maçta mağlup ederek hem Türkiye Kupası’nı hem de Süper Kupa’yı kazandı.

Ardeşen GSK yönetimi ve teknik ekip Pazar günü oynanacak olan maç öncesi Rize’de görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi.

Ardeşen GSK Onursal Başkanı Dursun Yaşaroğlu, antrenörler Ali İhsan Tekin, Şevki Demiroğlu ve Mehtap Yazıcı ile birlikte kamera karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

23 Ekim Pazar günü oynayacakları Yenimahalle Bld. Spor maçının kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Ardeşen GSK Onursal Başkanı Dursun Yaşaroğlu “Bu sene şampiyonluğun en büyük adaylarından biriyiz. Rakibimiz ekonomi ve kalite olarak ligin en kaliteli takımı. Bizim için kritik ve önemli bir maç olacak. Bu maçı alırsak liglerin favori takımları arasına gireceğiz. Ligde şuan ikinciyiz. Teknik heyetimize güvenimiz tamdır. İnşallah bu maçtan galip geleceğiz.” Dedi.

 

Ardeşen GSK’nın en büyük gücünün taraftarı olduğuna vurgu yapan Yaşaroğlu “Bu takım biz yönetenlerin değildir. Bu takım Ardeşen’in ve bölgenin takımıdır. Bizim için olmazsa olmaz taraftarımızı aynı coşku ile maça bekliyorum. Pazar günkü maçta taraftarımız bizim için itici güç olacaktır.” İfadelerini kullandı.

Bugüne kadar Ardeşen’e ve Rize’ye yakışır bir şekilde mücadele ettiklerini belirten Ardeşen GSK Onursal Başkanı Dursun Yaşaroğlu “Hentbol konuşuluyorsa bir Ardeşen gerçeğini herkes biliyor. Hentbol geleceğiyle ilgili bir konu gündeme gelecekse mutlaka bir Ardeşen gerçeğini dikkate almak zorundalar. Biz maçlarımızı ortalama 2 Bin 5oo seyirciye oynuyoruz. Avrupa maçlarını ise 5-6 kişiye karşı oynuyoruz.Rize’nin markası olan ve hepimizin ortak değeri olan Çaykur Rizespor’un seyirci ortalamasının üstünde bir seyirci kitlemiz var.Gönlümüz ister ki bütün seyirciler stadı doldursun.” Açıklamasını yaptı.

Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü’nün bir belediye spor kulübü olması yönünde zaman zaman düşüncelerinin olduğunu; fakat bunu yapmadıklarını dile getiren Yaşaroğlu “Zaman zaman ekonomik zorluklardan dolayı belediye spor kulübü olalım düşüncesi oluyor; ancak belediyenin siyasi bir kurum olması, toplumsal karşılığının belli bir yere kadar olması, onların da belli bir muhalif grupları olması hasebiyle hiç kimseyi karşımıza almak istemedik. Ekonomik zorluklara bakıldığı zaman bizim başarımız ekonomik zorluklarımızla örtüşmüyor. Diğer rakiplerimiz karşısında ekonomik olarak geride olsak da performans olarak ileri durumdayız.” Dedi.

Ardeşen GSK Antrenörü Ali İhsan Tekin ise yaptığı açıklamada Pazar günü oynanacak olan Yenimahalle Bld. Spor maçını herkesi davet ettiğini belirtti ve Kasım ayı içerisinde Avrupa Kupası macerasına başlayacaklarını belirti. Tekin, “13 Kasım’da evimizde 20 Kasım’da ise deplasmanda Karadağ ekibi Danilovgard takımıyla Challenge Kupası 3. Tur maçına karşı karşıya geleceğiz. Umarım bu turu geçerek son 16’ya kalırız.” İfadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum