Ardeşen Gençlik Tura İnanıyor

Ardeşen Gençlik antrenörü Vurgun: "Team Esbjerg'in gücünü biliyoruz ama seyircimizin desteği ile aradığımız 5 farkı yakalayacağımıza inanıyorum"

Ardeşen Gençlik Tura İnanıyor
20 Kasım 2015 - 13:56

Hentbol Kadınlar Avrupa Kupa Galipleri Kupası 3. tur ilk maçında, deplasmanda Danimarka'nın Team Esbjerg takımına 30-26 mağlup olan Ardeşen Gençlik'in antrenörü Hikmet Vurgun, rakiplerinin kadın hentbolunda önemli bir yeri olduğunu ama seyirci desteğiyle 5 gollük farkı yakalayarak turu geçeceklerine inandığını söyledi.

Vurgun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kupada ikinci tur ilk maçında deplasmanda İsveç'in Skuru IK takımına 30-25 mağlup olmalarına rağmen seyirci desteği ile rövanşı 32-20 kazanarak tur atladıklarını hatırlattı.

İkinci turda geriden gelip öne geçmeyi başardıklarını ifade eden Vurgun, "Seyircimizin gücü ve enerjisi çok yüksek. Bir önceki turda verdikleri destek ile geriden gelip tur atlamayı başarmıştık. Danimarka ekibi elbette İsveç temsilcisine göre çok daha farklı ve güçlü. Zorluk derecesi çok daha yüksek maç olacak.  Rakibimizin gücünü biliyoruz ama seyircimizin desteği ile aradığımız 5 farkı yakalayacağımıza inanıyorum. Maç içerisindeki en büyük beklentimiz zor anlarda takımlarını yalnız bırakmasınlar" diye konuştu.

Esbjerg'in finale yükselebilecek kapasitede bir takım olduğunu kaydeden Vurgun, "Rakibimize karşı aslında 4 sayı çok büyük bir fark değil. Bu farkı kapatıp tur atlayabilirsek önümüzün açılacağını düşünüyoruz. Çünkü rakibimiz kupanın favorilerinden. Turu atlamayı başarabilirsek yolumuzun çok daha kolay olacağını düşünüyorum. Tur atlamayı başarırsak Türk hentbolu için önemli yerlere ulaşabiliriz" ifadelerini kullandı.

Vurgun, son zamanlarda şanssız sakatlıkların peşlerini bırakmadığını, takım kaptanı Perihan Acar Topaloğlu ve Neslihan Yakupoğlu'nun sakatlıkları nedeniyle ameliyat edildiklerini, uzun süre takımdan ayrı kalacaklarını sözlerine ekledi.

Bu arada rövanş maçını yönetecek hakemler açıklandı. Moldova'dan Dorian Sirbu ile Valentin Suponicov’un yöneteceği karşılaşmanın gözlemcisi ise Romanya'dan Horatiu Cristian Belu olacak.

İki takım arasındaki rövanş maçı, 22 Kasım Pazar günü saat 19.00'da Rize'de oynanacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum