Ardahanlı çobanlara seyyar evlerini teslim aldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Kars-Ardahan-Artvin Kalkınma Projesi kapsamında Ardahan'da hayvancılığın gelişmesi amacıyla 61 çobana seyyar ev verildi.

Ardahanlı çobanlara seyyar evlerini teslim aldı
07 Mayıs 2018 - 17:03

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Kars-Ardahan-Artvin Kalkınma Projesi kapsamında bölgede hayvancılığın gelişmesi amacıyla 61 çobana seyyar ev dağıtımı yapıldı.

Havanın yağışlı olması dolayısıyla Kafkas Arısı Üretim, Eğitim ve Gen Merkezi Müdürlüğüne bağlı atölyede yapılan dağıtım töreninde, evlerin anahtarı köy muhtarlarına teslim edildi.

Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, yaptığı konuşmada, projenin önemli olduğuna işaret ederek, devamının geleceğini söyledi.

Bilmez, "Bunun için emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çünkü bu bölge hayvancılık bölgesi. Dolayısıyla bu alanda yapılan her yatırım gelecek vaat eden yatırımlardır." dedi.

AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay da hükümet olarak her bir insanın yaşamını daha rahat sürdürmesi için çalıştıklarını ifade etti.

Artık çobanlar açık alanda mağdur olmayacaklar

Proje hakkında teknik bilgi veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ertan Ağtürk ise, çobanların bundan sonra açık alanda mağdur olmayacaklarını belirterek, "Çobanlarımızın meralardaki yaşam koşullarının daha iyileştirilmesi amacıyla yaptığımız proje kapsamında Ardahan'a bağlı köylere 20, ilçelere de Göle'ye 16, Çıldır'a 12, Hanak'a 6, Posof'a 5 ve Damal ilçemize de 2 olmak üzere toplam 61 adet ev dağıttık." diye konuştu.

Seyyar evlerin içinde mutfak tezgahı, masa, soba, duş kabini, su deposu, yangın tüpü, ecza dolabı da mevcut olduğunu belirten Ağtürk, 61 köye ayrıca kümeleme çitinin yapıldığını da aktardı.

Ardahan Sulakyurt Köyü Muhtarı Şenol Karabağ da önemli bir ihtiyacın giderildiğini belirterek ilgililere teşekkür etti.

Posof Baykent Köyü Muhtarı Özgül Önder ise, yapılan hizmetin önemine dikkati çekerek, köyün önemli bir ihtiyacının giderildiğini, bu nedenle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına teşekkür ettiğini dile getirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum