Afrin'e ballı destek

Artvinli arıcılar, Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlere destek için bölgeye bin 600 kilogram bal gönderdi.

Afrin'e ballı destek
12 Mart 2018 - 09:04

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek için Artvin'den bin 600 kilogram bal bölgeye gönderildi.

Artvin Valiliği ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün koordinesinde Artvin Arıcılar Birliğince düzenlenen kampanya kapsamında toplanan ballar, Artvin Valiliği önünde araca yüklendi.

Vali Ömer Doğanay, burada yaptığı konuşmada, Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla Artvin'den Afrin'e bin 600 kilogram gönderdiklerini söyledi.

Her karış toprağı şehit kanıyla sulanmış vatan toprağında milletin istikbal ve istiklalini muhafaza için kanlarını dökmekten tereddüt etmeyen vatan evlatlarına sembolik bir katkı olması için toplandıklarını belirten Doğanay, "Bu görünüşte bal ama gerçekte bir güven, bir dua, imandır. İnşallah Allah katında kabul olan bir duadır bu. Bu faaliyette emeği olan herkesten Allah razı olsun." dedi.

"Millet olmanın gereği de budur"

Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ise Artvin halkı olarak yine anlamlı bir icraata imza attıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Ordumuzun başarıyla yürüttüğü Afrin harekatına her şehirden bir şeyler yapılıyor. Kimin elinde ne varsa onu gönderiyor. Emin olun buna ordumuzun ihtiyacı yok, bizim ihtiyacımız var. Devletimiz oradaki askerimizin karnını da doyurur, sırtını da giydirir ama millet olmanın gereği de budur. Bizim evlatlarımız, canlarımız orada mücadele ediyorsa mallarımız da orada olsun diyoruz."

Artvin Arıcılar Birliği Başkanı İbrahim Durmuş da kentteki en önemli tarımsal üretimlerin başında bal geldiğine dikkati çekerek, bin 600 kilogram balı Afrin'de mücadele eden askerlere göndereceklerini, halkın dua ve selamlarını kendilerine ileteceklerini söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum