AFRİN'DE SAVAŞAN ARDEŞEN'Lİ

Suriye'de iç karışıklıklar başladığı günden itibaren Kuzey Suriye'de 7 yıldır gönüllü olarak bulunan Murat Kutanis,Afrin operasyonunda Özgür Suriye Ordusu ile beraber savaşmaya devam ediyor.

AFRİN'DE SAVAŞAN ARDEŞEN'Lİ
30 Ocak 2018 - 11:34 - Güncelleme: 30 Ocak 2018 - 11:40

Murat Kutanis didihaber'e yapmış olduğu özel açıklamada terör örgütünün halkı sömürdüğünü söyledi.

Kutanis,terörden temizlenen köylerde terör örgütünün halkı traktöründen motorsikletine plaka ve silah ruhsatını vererek halktan vergi topladıklarını belirtti.

Terörden temizlenen köylerin ihtiyaçlarını gidermek için gidilen köylerde yaşlıların ilaç ve gıda sıkıntılarının giderdiklerini belirtti.


Kutanis, ÖSO birlikleri ile yöre halkının ihtiyaçları için seferber olduk.Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı kararlılıkla devam ediyoruz. Harekat devam ederken bölgede yaşayan yöre halkını da unutmuyoruz.Gıdadan, giyeceğe birçok ihtiyaçlar gideriliyor. Genci yaşlısı ayrı ayrı düşünülüyor, hepsinin ihtiyacı karşılanıyor.Ayrıca Köylülerin ihtiyaçları ve sıkıntılarını not ediyoruz.Teröristlerden temizlenen köyleri ziyaret ettiğimizde köylüleri bir bir dinliyor,ihtiyaçlar not ediliyor, sıkıntılar giderilmeye çalışılıyoruz dedi.

Kutanis,Zeytin Dalı Harekatı'nda sivillerin zarar görmemesi için olağanüstü gayret gösteren Mehmetçik ve ÖSO birlikleri yıllardır terör örgütünün baskısı altında yaşayan kadın, erkek, yaşlı, çocuk herkese şefkatle yaklaşıldığını ifade ettti.

Kaynak: DidiHaber

YORUMLAR

  • 0 Yorum