500 Bin TL'lik Telefon Dolandırıcılığına Rize Emniyeti'nden Suçüstü

Türkiye’de bir çok kişiyi telefonla dolandıran dolandırıcılık çetesi, Rize Emniyeti’nin duyarlılığı sayesinde suçüstü yakalandı.

500 Bin TL'lik Telefon Dolandırıcılığına Rize Emniyeti'nden Suçüstü
20 Ekim 2018 - 09:13 - Güncelleme: 20 Ekim 2018 - 10:17

Alınan bilgiye göre, il dışından Rize’ye gelerek vatandaşları telefon ile aramak suretiyle kendilerini Polis olarak tanıtan ve kurdukları senaryolarla ülke genelinde birçok kişiyi dolandırmayı başaran dolandırıcılık çetesi, son olarak Rize’de yaşayan N.O. adlı bayanı kendilerine kurban olarak seçmiş ve banka hesaplarının terör örgütünce ele geçirildiği yalanı ile evde bulunan altın ve paraları gelecek olan sivil polislere teslim etmesi yönünde ikna çabaları neticesinde kadına ait 500 Bin TL üzerinde değeri olan ziynet eşyası ve dövizi almayı başardı.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Müftü Mahallesi ve çevresinde yaptığı devriye hizmetleri esnasında, 40 DR … Plakalı araç ve içerisindeki şahısların şüpheli hareket ve davranışlarda bulunduklarının görülmesi üzerine bahse konu araç ve şahısları takibe aldı. Şüpheli şahıslardan M.K’nın araçtan inerek elindeki poşetle bir binaya girmesi üzerine şahıs durdurularak kimlik kontrolü yapıldı ve üst aramasında mağdur bayan N.O’dan telefonla dolandırmak suretiyle aldıkları 500 Bin TL değerindeki ziynet eşyası ve dövizin ele geçirilmesi üzerine, kendisini araçta bekleyen suç ortağı S.A. isimli bayan ile birlikte gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğünde yapılan işlemlerin ardından adli mercilere sevk edilen M.K. ve S.A. isimli şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Rizeli vatandaşlarımızı dolandırmayı planlayan oluşum ve çetelere yönelik mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini kaydederek, “Kendisini Polis, Asker, Savcı ya da herhangi başka bir kamu görevlisi sıfatıyla tanıtarak vatandaşlarımızı arayan ve kendilerinden para, altın vs. talep eden hiç kimseye itibar edilmemesini ve bu gibi bir durumla karşılaşılması halinde derhal ‘155 Polis İmdat’ hattına haber verilmesini önemle rica ederiz.” dedi.

telefon-dolandiriciligi-rize-1.jpgtelefon-dolandiriciligi-rize.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum